Pressemeddelelse

man, 06 feb 2023

Ny erhvervsindsats skal skabe vækst og flere store virksomheder

Med Man on the Moon skal 16 virksomheder fra Region Sjælland sendes videre på deres rejse mod en milliardomsætning. (Foto: Shutterstock)

Pressemeddelelse

6.2.2023 13:45:22 CET | Erhvervshus Sjælland

Sjælland og øerne har brug for flere store og stærke virksomheder, der kan skabe vækst, udvikling og arbejdspladser. Derfor sætter Industriens Fond og Erhvervshus Sjælland nu fuld damp på opskaleringen af 16 udvalgte virksomheder med milliardpotentiale. Det sker gennem projektet Man on the Moon, der skal bane vejen for en ny landsdækkende opskaleringsmodel for SMV’er.

En række små og mellemstore virksomheder i Region Sjælland har forudsætningerne for at vokse sig store, trække andre med op og dermed skabe gennemgribende forandringer af erhvervsstrukturen i regionen.

Det er virksomheder med en velfungerende ledelse, stærke produkter og et internationalt mindset, som et nyt initiativ nu skal være med til at løfte yderligere. Det gøres blandt andet gennem relevant rådgivning, tæt sparring, stærke netværk og højt specialiserede faglige og kommercielle input.

De udvalgte virksomheder rummer et kolossalt potentiale, og med den rette hjælp, kan potentialet forløses hurtigt, så virksomhedernes konkurrenceevne styrkes med det samme. Vi stiller skarpt på hver enkelt virksomheds konkrete behov og hjælper lige præcis dér hvor problemerne er. På den måde rydder vi de største udfordringer af vejen, så væksten i virksomhederne for alvor kan få fart på,” siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond.

Fonden er gået sammen med Erhvervshus Sjælland om at igangsætte det nye sparringsforløb, der altså specifikt skal hjælpe 16 nøje udvalgte og vækstivrige virksomheder fra Region Sjælland med at indfri deres vækstpotentiale til glæde for såvel virksomhederne, regionen og resten af dansk erhvervsliv.

Vi tror på at denne her skræddersyede og målrettede hjælp til vækstparate virksomheder vil kaste rigtig gode resultater af sig. Og hvis det virker i Region Sjælland, hvor der i dag er relativt få store virksomheder og hvor alt for få virksomheder eksporterer, så kan vi på sigt udbrede tilgangen og metoderne til flere andre regioner i Danmark,” siger Thomas Hofman-Bang om fondens engagement i det nye projekt.

Man on the Moon med fokus på internationalisering

Det ambitiøse udviklingsprojekt kaldes ’Man on the Moon’ – inspireret af den tidligere amerikanske præsident John F. Kennedys dengang vilde ambition om, på ganske kort tid, at lande det første menneske på månen.

På samme måde skal de 16 udvalgte virksomheder nu ud på en ambitiøs, inspirerende, svær og risikobetonet rejse, på vejen mod en omsætning på 1 mia. kroner.

Vi har allerede gennem længere tid været i indgreb med virksomhederne og sammen har vi været gode til at accelerere virksomhedernes udvikling. Men vi vil gerne gøre det endnu bedre og have endnu mere fart på. Derfor tager vi nu fat på en endnu mere målrettet og omfangsrig indsats, der betyder øget professionalisering, stærkere netværk og inddragelse af endnu flere kompetente rådgivere,” siger Mads Váczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland, og fortsætter:

Vi kommer til at fokusere meget mere på virksomhedernes internationalisering og vækst gennem eksport. Og vi kommer også til at arbejde med emner som bæredygtighed, diversitet og cybersikkerhed, fordi det er parametre, der har stor betydning for virksomhedernes fremtidige vækst og risikoeksponering – særligt når virksomhederne vokser ud over landets grænser.

Ny model for opskalering af små og mellemstore virksomheder

Med et projekt som ’Man on the Moon’ er hovedambitionen at accelerere de udvalgte virksomheders udvikling, internationalisering og vækst.

Men derudover, så samles der hele tiden data og erfaringer sammen fra projektet og de deltagende virksomheder. Og med udgangspunkt i de data, kan projektet også opnå et andet formål, nemlig at skabe en ny model og metodik for erhvervsfremmeindsatser, som kan bidrage til at flere danske SMV’er, overalt i landet, flytter sig i et hurtigere tempo og bliver større både i Danmark og uden for landets grænser.

Samarbejdet med Industriens Fond kommer til at betyde meget for de 16 udvalgte virksomheder, for regionen, og for den måde hvorpå vi fremadrettet kommer til at arbejde med udvikling af virksomheder. Derfor er vi også utrolig glade for, at fonden har set potentialet for en model, der kan blive en forløber for nye projekter i andre landsdele. Det her kan bidrage til, at ikke bare Sjællandsregionen, men også hele Danmark kan få flere store virksomheder,” siger Mads Váczy Kragh.

Man on the Moon - kort fortalt:

’Man on the Moon’ skal over de næste tre år accelerere 16 nøje udvalgte virksomheders udvikling, internationalisering og vækst. Målet er derudover at finde en ny metodik, der kan accelerere små og mellemstore virksomheder landet over.

Man on the Moon er et samarbejde mellem Industriens Fond og Erhvervshus Sjælland.

Andre læser også

Ryanair forventer væsentligt lavere billetpriser i sommermåneder En gennemsnitlig rejse hos Ryanair har i første kvartal været 15 procent billi... Læs mere
Partier vil stramme loven for at fjerne dømte fra boligområder Boligforeninger har svært ved at smidt kriminelle ud af deres lejemål. Partier... Læs mere
Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere