Pressemeddelelse

ons, 28 jun 2023

Ny uddannelsesdekan for VIAs kreative uddannelser

Ny uddannelsesdekan for VIAs kreative uddannelser

Pressemeddelelse

28.6.2023 14:51:01 CEST | VIA University College

Dorte-Pia Ravnsbæk skal stå i spidsen for film-, animation-, og design- og businessuddannelserne på VIA University College.

Uddannelsesverdenens betydning for samfundsudviklingen har altid været mere end en interesse hos Dorte-Pia Ravnsbæk. Så da stillingen som uddannelsesdekan for de kreative uddannelser i VIA blev ledig, skulle hun ikke tænke sig længe om, før hun slog til. Og fra 1. september sætter hun sig i stolen som øverste leder af film-, animation-, design- og businessuddannelserne, der med cirka 1.500 studerende tilsammen er Danmarks største klynge af kreative uddannelser.

Dorte-Pia Ravnsbæk kommer fra en stilling som direktør for Kulturinstitutionen Fonden Nørre Vosborg i Holstebro. Og hun glæder sig til at få endnu mere indsigt i den kreative verden – og uddannelsesverdenen generelt:

”Uddannelse er nøglen til mange af de udfordringer, vi står med i samfundet – ikke kun på velfærdsområdet men også i det private, som de kreative uddannelser jo leverer arbejdskraften til. Jeg ser frem til at udvikle uddannelserne sammen med de dygtige ledere og medarbejdere der, hvor det giver værdi for aftagerne,” siger hun.

Trivsel, teknologi og bæredygtighed i fokus

Dorte-Pia er uddannet fra statskundskab på Aarhus Universitet og har gennem årene suppleret sin profil med flere masterfag med fokus på ledelse. Hun begyndte sit arbejdsliv som fuldmægtig i Miljøministeriet, hvor udviklingsopgaver tidligt blev en del af hendes opgaver. Siden blev hun udviklings- og økonomichef i Midt- og Vestjyllands Politi, og fra 2018-2022 var hun underdirektør for HR i Skatteministeriet. Det er altså en uddannelsesdekan med solid erfaring i ledelse, der overtager posten som øverst ansvar for de kreative uddannelser.

Skal Dorte-Pia Ravnsbæk pege på nogle at de områder, hun vil have ekstra fokus på, er det bæredygtighed, den teknologiske udvikling og trivsel hos de studerende.

”Det kræver et højt tempo at følge med i den teknologiske udvikling, men det er nødvendigt, hvis vi skal bevare relevansen overfor aftagerne. Det samme gælder på bæredygtighedsområdet, hvor der jo også lovgivningsmæssigt sker en masse. Og så er det desværre ikke alle unge, der har det lige godt i disse år. Det skal vi tage alvorligt og gøre en indsats for at ændre, så der bliver mulighed for at få flere i uddannelse, og det vil jeg meget gerne bidrage til,” siger hun.

Skarpt blik på den kreative branche

VIAs prorektor Gitte Sommer Harrits er glad for, at det er lykkes at rekruttere så stærk en lederprofil til det ledige job som uddannelsesdekan:

”Vi får en dygtig topleder i Dorte-Pia, og jeg glæder mig meget til at byde hende velkommen i VIA. Hun kommer med en masse erfaring fra den statslige sektor. Samtidig har hun indsigt i den kreative verden og ikke mindst i de vilkår, som private virksomheder arbejder under, og det er jo netop dem, som vores kreative uddannelser er rettet mod,” siger hun.

Dorte-Pia Ravnsbæk bor i øjeblikket i Holstebro med sine to børn på 19 og 21 år. Hun drømmer om at blive ejer af en van – det skal være en California – og så elsker hun både fag- og skønlitteratur. Hun får daglig arbejdsplads hos VIA Design og business i Herning, men hun vil også slå sig ned hos de øvrige kreative uddannelser - i Viborg på The Animation Workshop og hos VIA Film- og Transmedia i Filmbyen i Aarhus – samt i Aarhus Nord, hvor VIAs samlede administration har base.

Andre læser også

Trods erkendelse og ekstra penge står regeringen fast på store bededag Statsminister erkender, at hun undervurderede modstand mod store bededag, men vi... Læs mere
Salget af børneudstyr får Røde Kors’ genbrugsforretning til at vokse I 2023 havde Røde Kors Genbrug en indtjening på 107 millioner kroner. Det er i... Læs mere
Mette F.: Ukraine kan bruge danske våben på russisk territorium Våben, som Danmark har doneret til Ukraine, må bruges på russisk jord, hvis d... Læs mere
Medie: Siemens overvejer at fyre 550 i Danmark Ifølge Bloomberg News har Siemens Gamesa planer om en større fyringsrunde, der... Læs mere