Pressemeddelelse

tor, 02 feb 2023

Sinatur kåret som ’Verdens Bedste Indkøber 2022’

Sinatur kåret som ’Verdens Bedste Indkøber 2022’

Pressemeddelelse

Prisen for Verdens Bedste Indkøber er uddelt, og i år blev det virksomheden Sinatur Hotel & Konference, der løb med sejren og titlen ’Verdens Bedste Indkøber 2022’. Hotelvirksomheden har formået at inkorporere deres mål om ansvarlighed i samarbejdet med deres leverandører, som også selv får et løft.

Prisen uddeles til en virksomhed, institution eller organisation, som har ydet et særligt bidrag til ét eller flere af Verdensmålene gennem deres indkøb. Det er især det systematiske samarbejde med leverandører og sit leverandørkodeks, som Sinatur Hotel & Konference bliver belønnet for.

Kun muligt at nå sammen med leverandører

I indstillingen hedder det: ”Sinatur har selv meget ambitiøse ansvarlighedsmål - blandt andet om at blive CO2 positive, kun købe danske produkter, der er certificerede og/eller fra mere bæredygtige virksomheder - og når det gælder fødevarer - med et fokus på økologi og lokale varer. Alle sammen mål, som kun er mulige at nå, hvis leverandørerne er med.”

For at nå sine mål om ansvarlighed har Sinatur taget leverandørerne med på rejsen og etableret en indkøbsgruppe på tværs af deres seks hoteller, der har kortlagt alle leverandører og set deres værdisæt efter i kortene. Omdrejningspunktet har været udarbejdelse af et leverandørkodeks, der tydeliggør de mål og forpligtelser, som Sinatur stiller til sine leverandører. For at få kodekset ud af leve, afholder Sinatur løbende workshops, så de leverandører, der måske ikke selv har midlerne til at styrke deres bæredygtighedsprofil alene, får hjælp og støtte fra Sinatur.

Ansvarlighed påvirker hele værdikæden

”Vi er meget stolte over at få denne anerkendelse, som både går til vores engagerede medarbejdere på tværs af virksomheden men i lige så høj grad til vores gode leverandører, som sammen med os er med til at tage ansvar for den verden, vi er en del af. Ingen af os kan gøre det her alene, så derfor er jeg særligt glad for, at priskomiteen lægger særlig vægt på leverandørsamarbejdet,” siger Claus Nielsen, Direktør i Sinatur.

Og det har en effekt, for leverandørerne giver udtryk for, at det er værdifuldt at samarbejde med en partner som Sinatur, der er tydelige med, hvilke forventninger og krav de har til samarbejdet, når det handler om bæredygtighed. Det gør det lettere for leverandørerne at prioritere deres egne indsatser, og på den måde skabes der en positiv effekt ud i flere led af værdikæden.

Prisen blev uddelt den 1. februar under Forum for Bæredygtige Indkøb (Forum) og Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøb (POGI) årlige konference. De to øvrige nominerede til prisen var Høje-Taastrup Kommune samt fem regioner (Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Region Sjælland, Region Hovedstaden) i samarbejde med AMGROS.

Fakta

  • Verdens Bedste Indkøber-prisen er indstiftet af IKA, Miljøstyrelsen, Etisk Handel Danmark, Forum for Bæredygtige Indkøb og Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøb.
  • Finalisterne blev udvalgt på baggrund af tre kriterier: 1) fokus på bæredygtighed 2) skalerbarhed og effekt og 3) nytænkning
  • Sådan blev vinderen fundet: Tre finalister blev udvalgt af juryen bestående af: Miljøstyrelsen, IKA – Foreningen af offentlige indkøbere, Etisk Handel Danmark, Forum for Bæredygtige Indkøb samt Partnerskab for Offentlig Grønne Indkøb. Derefter har alle kunne stemme på, hvem af de tre finalister, der skulle modtage prisen som ’Verdens Bedste Indkøber’.

Andre læser også

Hundredvis evakueres efter muligt gasudslip i Säpo-hovedkvarter Politi undersøger mystisk lugt i den svenske efterretningstjenestes hovedkvarte... Læs mere
Navalnyjs mor blev stillet ultimatum om sønnens begravelse Navalnyjs mor kræver at blive behandlet i henhold til loven i forbindelse med b... Læs mere
33 indere sigtes for at mangle arbejdstilladelse på byggeplads Efter aktion på byggeplads i Esbjerg i februar er 33 indiske arbejdere sigtet f... Læs mere
Tysk parlament har stemt for legalisering af hash En delvis legalisering af dyrkning og besiddelse af hash bliver gældende fra 1.... Læs mere
Tv-serie om Harry Potter ventes at få premiere i 2026 Warner Bros. Discovery og Harry Potter-forfatter J.K. Rowling mødtes for nylig ... Læs mere