Pressemeddelelse

fre, 03 mar 2023

Succesfuldt støtteprogram for små og mellemstore virksomheder forlænges og tilføres ca. 430 mio. kr.

Erik Krarup, Direktør i Erhvervshus Midtjylland

Pressemeddelelser

3.3.2023 07:00:00 CET | Erhvervshus Midtjylland

Det eftertragtede Virksomhedsprogram imødekommer den store efterspørgsel fra virksomheder over hele landet og tilfører ca. 430 mio. kr. til bl.a. rådgivning, investering og kompetenceudvikling.

Cirka en tredjedel af de virksomheder, der allerede har søgt om hjælp til at styrke deres forretning gennem Virksomhedsprogrammet, er midtjyske. Virksomhedsprogrammet blev i sommeren 2021 igangsat af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse med REACT-EU-midler som et rygstød til små og mellemstore for at afhjælpe konsekvenserne af COVID-19 og understøtte en grøn og digital genstart.

430 mio. kr. og to nye spor

Nu videreføres programmet med ca. 430 mio. kr. og to nye spor, SMV:PRO og SMV:Grønne Kompetencer, til gavn for virksomheder over hele landet. Gennem programmet har virksomhederne kunnet søge hjælp til grøn omstilling, digitalisering, eksport og vækstrettet kompetenceudvikling under de fire forskellige spor: SMV:Grøn, SMV:Digital, SMV:Eksport og SMV:Vækstpilot.

Programmets nye spor, SMV:PRO, skal hjælpe virksomheder med at styrke forretningens ledelse, organisation, strategi eller tilbyde hjælp til ejer- og generationsskifte. Det andet nye spor, SMV:Grønne Kompetencer,skal styrke virksomhedernes adgang til kvalificeret arbejdskraft gennem kompetenceudvikling af medarbejdere, ledelse og bestyrelse. 

”Virksomhedsprogrammet favner rigtig mange virksomheder i forskellige brancher. Programmet spænder bredt, da virksomhederne både kan søge tilskud til investering, rådgivning og kompetenceudvikling, og det er nogle meget attraktive tilbud, der har ramt den aktuelle efterspørgsel hos virksomhederne. Derfor er vi meget glade for, at programmet nu er forlænget og for at vi i Erhvervshus Midtjylland er leadoperatør på det digitale spor”, siger Erik Krarup, direktør i Erhvervshus Midtjylland.

Bredt program drevet af virksomhedernes efterspørgsel

Virksomhedsprogrammet har fået ros for at ramme virksomhedernes behov bredt og samtidig give selv helt små virksomheder overskud til at omstille deres forretning og foretage de nødvendige investeringer. Der er hjælp at hente hos Erhvervshus Midtjylland, der bl.a. hjælper virksomhederne med at scope deres projekt og giver dem sparring på selve ansøgningen, så de er køreklar til at søge puljerne i Virksomhedsprogrammet, når de åbner.

Ejendomsmæglervirksomhed har fået nye kompetencer til markedsføring

En af de mindre virksomheder, der allerede har fået gavn af Virksomhedsprogrammet er ejendomsmæglervirksomheden for landbrugsejendomme Agriteam Bernt Villadsen, der har skruet op for markedsføringen.

I foråret 2022 blev han opmærksom på muligheden for at få nye kompetencer til virksomheden i form af en Vækstpilot. Det har givet mere synlighed på sociale medier og efter de første seks måneder med løntilskud, er Vækstpiloten nu fløjet over i en permanent ansættelse. Bernt Villadsen vil ikke af med vedkommende igen, for hendes værdi for virksomheden er mærkbar:

”Det har haft en effekt at skrue op for markedsføringen, uden jeg kan aflæse det i et regneark. Vores markedsføring fremstår nu langt mere professionel, for der er forskel på, hvad en grafiker kan, og hvad en tidligere landmand som mig kan poste f.eks. på Facebook”, siger han.

EPD-certificering gør det lettere for kunderne at vælge Indura

Også Indura fra Herning, der producerer fittings og flanger til store VVS-grossister, som distribuerer videre til projekter i industrien, har sendt en ansøgning afsted og gennem SMV:Grøn fået tilskud til at en EPD-certificering, der gør det lettere for kunderne at vælge Indura som leverandør:

”Vi tror på, at det kommer til at rykke os som virksomhed og får betydning på bundlinjen og på eksportmarkederne. Ikke mindst på vores største marked Tyskland. Nu er vi klar, når de efterspørger certificeringer”, understreger salgschef Jakob Nielsen.

Andre læser også

Orkestermusikere undgår lockout med ny overenskomstaftale Efter lange forhandlinger er der landet en aftale om arbejdsvilkår for fire af ... Læs mere
Frankrig øger sikkerhed ved synagoger og jødiske skoler Frankrigs indenrigsminister vil øge sikkerhed ved jødiske skoler og synagoger ... Læs mere
Dieselafgiften hæves med en halv krone per liter fra 2025 Omkring fem milliarder udmøntes fra det grønne råderum til indsatser på klim... Læs mere
Ni personer anholdt for storstilet fupnummer om cannabisinvestering Ofre i sag om omfattende investeringsbedrageri står tilbage med et samlet tab p... Læs mere
Israels krigskabinet mødes igen for at enes om reaktion på angreb Ifølge kilde fra regeringen skal Israels krigskabinet igen mandag tale om reakt... Læs mere