Pressemeddelelse

fre, 11 aug 2023

Sundhedsdatastyrelsen skal have ny direktør fra november

Sundhedsdatastyrelsen skal have ny direktør fra november

Pressemeddelelse

8.8.2023 13:30:00 CEST | Sundhedsdatastyrelsen

Når direktør Lisbeth Nielsens åremålsansættelse udløber, vil hun ikke være at finde i ansøgerfeltet. Efter 8 år er det tid til nye udfordringer.

Siden Sundhedsdatastyrelsen blev etableret i 2015 har dens direktør heddet Lisbeth Nielsen. Men til november er det slut.

”Det er lykkedes os at skabe en stærk, velfungerende styrelse, der er med til at sikre, at vores sundhedsvæsen bygger på effektive digitale løsninger og avanceret brug af sundhedsdata. Men efter 8 år i samme job har jeg personligt lyst til at prøve kræfter med noget nyt, og jeg har derfor besluttet ikke at lægge billet ind på min stilling igen,” siger Lisbeth Nielsen.

Stillingen som direktør for Sundhedsdatastyrelsen er en såkaldt åremålsansættelse, der i udgangspunktet er tidsbegrænset til 5 år, men kan forlænges til 8 år. Det er Lisbeth Nielsens stilling blevet, men når den udløber den 31. oktober, vil hun altså ikke være at finde i ansøgerfeltet.

”Stillingen som direktør for den nyoprettede Sundhedsdatastyrelse var mit drømmejob, og det har overgået alle forventninger. Det har været spændende og krævende at bygge en ny styrelse op, men fremfor alt har det været lærerigt og budt på mange fantastiske oplevelser,” siger Lisbeth Nielsen og fortsætter:

”Jeg er ikke i tvivl om, at Sundhedsdatastyrelsen fortsat kommer til at spille en afgørende rolle i det danske sundhedsvæsens digitalisering og i forhold til at sikre høj kvalitet af vores sundhedsdata i årene fremover.”

Lisbeth Nielsen fortsætter i Sundhedsdatastyrelsen til udgangen af oktober. Stillingen som direktør for Sundhedsdatastyrelsen er slået op med frist for ansøgning 15. august.

Andre læser også

Trods erkendelse og ekstra penge står regeringen fast på store bededag Statsminister erkender, at hun undervurderede modstand mod store bededag, men vi... Læs mere
Salget af børneudstyr får Røde Kors’ genbrugsforretning til at vokse I 2023 havde Røde Kors Genbrug en indtjening på 107 millioner kroner. Det er i... Læs mere
Mette F.: Ukraine kan bruge danske våben på russisk territorium Våben, som Danmark har doneret til Ukraine, må bruges på russisk jord, hvis d... Læs mere
Medie: Siemens overvejer at fyre 550 i Danmark Ifølge Bloomberg News har Siemens Gamesa planer om en større fyringsrunde, der... Læs mere