Pressemeddelelse

tor, 09 feb 2023

Sweco Danmark vokser og øger indtjeningsevnen til 12 procent

CEO i Sweco Danmark Dariush Rezai. Foto: Sweco

Pressemeddelelse

9.2.2023 07:30:00 CET | Sweco

For femte år i træk vokser arkitekt- og ingeniørrådgiveren Swecos danske forretning, og omsætningen runder for første gang 1,5 mia. kr. CEO Dariush Rezai peger på et vedholdende strategisk fokus, bred kompetenceopbygning samt en robust forretning som forklaringen på den kontinuerlige fremgang, som er fortsat ind i 2023.

Sweco Danmark præsenterer i dag sit bedste regnskab til dato. Omsætningen vokser med 11,1% til over 1,5 mia. kr. Indtjeningsevnen (EBITA) stiger til 184 mio. kr. svarende til 11,9% mod 9,6% i 2021 – ligeledes en forbedring for femte år i træk. Mod slutningen af 2022 rundede Sweco 1.500 medarbejdere drevet af rekruttering til en bred del af forretningen samt gennem opkøbet af Via Trafik og dets 65 medarbejdere.

”Vores positive udvikling startede for alvor for fem år siden, hvor vi lagde en strategi med kundeforståelse, integreret rådgivning og bæredygtighed som pejlemærker. Det vedholdende fokus på strategien betyder, at vi selv i usikre tider kan levere et bundsolidt regnskab samtidig med, at det har ført os til en position, hvor kunderne betror os større og mere komplekse opgaver end tidligere,” siger Dariush Rezai, CEO i Sweco Danmark.

Investering i bæredygtighedskompetencer bærer frugt

Swecos kunder efterspørger i stigende omfang rådgivning om bæredygtighed, som derfor fylder en stadig større del af Swecos arbejde og omsætning. Det gælder CO2- og LCA-beregninger af byggeri og infrastruktur, men også levetidsforlængelse gennem digital drift og vedligeholdelse, asset management, renovering og transformation.

”Vi har investeret i bæredygtighedskompetencer gennem rekruttering og videreuddannelse overalt i organisationen og kan pga. bredden i vores kompetencer påvirke kundens projekt fra de tidlige faser til implementering, tilsyn og drift. Vi har forhøjet vores samlede kompetenceniveau markant og vil i 2023 fortsætte med at investere i at øge vores bidrag indenfor de vigtigste samfundsagendaer som klima, energi og grøn omstilling,” siger Dariush Rezai.

Tværfaglighed er den røde tråd

I det forgangne år vandt Sweco opgaven som rådgiver for Energistyrelsen på Energiøen i Nordsøen frem til den endelige overdragelse af øen i 2031. Projektet er Sweco Danmarks største enkeltstående opgave og indebærer samarbejde på tværs af 11 fagområder og mere end 100 medarbejderes bidrag. Den tværfaglige, integrerede tilgang har også været opskriften på succes for Sweco i det almene nybyggeri og renovering, og senest var et tværfagligt arkitekt- og ingeniørteam med til at vinde Aarhus Stadion sammen med samarbejdspartnerne Zaha Hadid Architects og Tredje Natur.

”Vi har opbygget en del års erfaring med integreret rådgivning og har derigennem udviklet en arbejdsmetode, der i samarbejde med vores kunder bidrager til mere gennemarbejdede projekter. Det udmønter sig i en højere kvalitet, et højere niveau af bæredygtighed og økonomisk optimerede projekter. Vi er ikke færdige med at videreudvikle og raffinere vores arbejdsform, og jeg ser frem til at forløse flere muligheder med integreret rådgivning, bl.a. indenfor pharma, her i 2023,” slutter Dariush Rezai.  

Sweco Danmark er gået ind i 2023 med en forventning om at rekruttere flere medarbejdere til at hjælpe med at løfte de mange projekter og opgaver i den solide ordrebog.

Fakta om årets resultat for Sweco Danmarks 2022 (DKKm)

Sidste års tal i parentes

  • Omsætning: 1.553 (1.397)
  • Omsætningsvækst (%): 11,1 (6,4)
  • EBITA: 184 (134)
  • EBITA margin (%): 11,9 (9,6)
  • Medarbejderantal: 1.514 (1.376)
  • Antal fuldtidsansatte: 1.396 (1.285)
  • CEO, Sweco Danmark: Dariush Rezai
  • CFO, Sweco Danmark: Jeppe Allert Madsen

Andre læser også

Hundredvis evakueres efter muligt gasudslip i Säpo-hovedkvarter Politi undersøger mystisk lugt i den svenske efterretningstjenestes hovedkvarte... Læs mere
Navalnyjs mor blev stillet ultimatum om sønnens begravelse Navalnyjs mor kræver at blive behandlet i henhold til loven i forbindelse med b... Læs mere
33 indere sigtes for at mangle arbejdstilladelse på byggeplads Efter aktion på byggeplads i Esbjerg i februar er 33 indiske arbejdere sigtet f... Læs mere
Tysk parlament har stemt for legalisering af hash En delvis legalisering af dyrkning og besiddelse af hash bliver gældende fra 1.... Læs mere
Tv-serie om Harry Potter ventes at få premiere i 2026 Warner Bros. Discovery og Harry Potter-forfatter J.K. Rowling mødtes for nylig ... Læs mere