Pressemeddelelse

tor, 16 mar 2023

Topdanmark køber Dansk Sundhedssikring

Topdanmark køber Dansk Sundhedssikring

Pressemeddelelse

16.3.2023 09:16:54 CET | Topdanmark A/S

Topdanmark har indgået en aftale om at købe Oona Health A/S og alle datterselskaber, inklusive Dansk Sundhedssikring der er det største og mest kendte selskab.

Dansk Sundhedssikring har siden 2012 opbygget en ledende markedsandel på 16 procent på området for sundhedsforsikringer og har i dag omkring 530.000 privatkunder og 15.000 erhvervskunder.

Købet vil betyde, at Topdanmark opnår en førende position på markedet for sundhedsløsninger til danske virksomheder og danskere. Det er en position, der flugter med Topdanmarks strategi om at være et fokuseret skadesforsikringsselskab, der skaber lønsom vækst i kerneforretningen.

”Topdanmark og Dansk Sundhedssikring er et helt oplagt strategisk match. At være en markant spiller på skadesforsikringsmarkedet indebærer også at kunne tilbyde attraktive sundhedsløsninger til vores kunder, uanset om man er privatkunde eller erhvervskunde. Den ambition vil købet uden tvivl være med til at indfri,” siger Peter Hermann, adm. direktør i Topdanmark.

”Det stærke strategiske match gavner kunder i begge selskaber. De vil få glæde af en stærk fælles innovations- og udviklingskraft, der kan give nye og forbedrede services, og der er alle muligheder for at skabe synergier til gavn for kunder, medarbejdere og aktionærer. Vi kan og skal sammen udbygge en stærk, fælles position på det voksende marked for forsikringsrelaterede sundhedsydelser som supplement til de offentlige tilbud,” siger han.

Oona Health A/S består af selskaberne Dansk Sundhedssikring, PrimaCare og DSS Hälsa, og Topdanmark betaler 2,25 mia. kroner for hele koncernen. Købet er betinget af myndighedsgodkendelser og forventes gennemført i løbet af 2023.

”Vi ser frem til at styrke vores vækstrejse sammen med Topdanmark. Vi fortsætter som et selvstændigt brand, også efter købet falder på plads, med støtte fra Topdanmark som en aktiv ejer og samarbejdspartner," siger Kent Jensen, adm. direktør i Dansk Sundhedssikring.

"Jeg er slet ikke tvivl om, at vi i fællesskab kan udvikle markedets bedste sundhedsløsninger til gavn for begge selskabers kunder, både når det handler om forebyggelse og behandling. Det skyldes blandt andet, at vi er to virksomheder med et stærkt DNA og en stærk faglighed, og at vi har nye muligheder for at dele viden og ekspertise,” siger han.

Fakta om Dansk Sundhedssikring og Oona Health A/S

Tal for 2022

  • Markedsandel inden for private sundhedsforsikringer: 16 procent
  • Præmieindtægter: 612,6 mio. kroner
  • Antal privatkunder: 530.000
  • Antal erhvervskunder: 15.000
  • Antal medarbejdere: 211

Fakta om købet

Topdanmark Forsikring A/S har underskrevet en aftale om at købe Oona Health A/S og alle datterselskaber af Daytona Holdings Limited (ejet af den engelske kapitalfond AnaCap Financial Partners) og samt en række minoritetsaktionærer.

Andre læser også

Løkke erkender at have gennemført skadelig politik for havmiljøet Lars Løkke foreslår redningsplan for havmiljøet i EU og erkender, at egen lan... Læs mere
Ryanair-topchef er klar til at sænke priser for at fylde fly Ryanair har tjent rekordmeget i 2023/2024. Sommerpriser er afhængige af bestill... Læs mere
Tidligere DF-profil vil i byrådet i Kolding for partiet Moderaterne Vi flytter os alle sammen gennem livet, siger Jørn Dohrmann, der har skiftet DF... Læs mere
Nyt lavpunkt: Venstre får laveste Voxmeter-måling hidtil I en ny meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau, står Venstre til at ... Læs mere
Minister vil gøre landbrugsjord til skov som en del af trepart Klimaminister Lars Aagaard (M) vil slå to fluer med et smæk, når landbrugets ... Læs mere