Pressemeddelelse

fre, 25 aug 2023

Virksomheder skal inspirere hinanden til at arbejde med biodiversitet

Virksomheder skal inspirere hinanden til at arbejde med biodiversitet

Pressemeddelelse

25.8.2023 | DI - Dansk Industri

Industriens Fond, Dansk Industri og WWF Verdensnaturfonden vil sammen dele danske virksomheders erfaringer med biodiversitet. Målet er at inspirere resten af erhvervslivet, så fremtidens konkurrenceevne bliver mere grøn.

Biodiversitetskrisen bliver større for hver dag der går. Hos World Economic Forum vurderes det, at tab af biodiversitet er én af de største globale økonomiske risici over de næste 10 år.

Men biodiversitet er også et komplekst område med mangel på fælles metoder og mål. Partnerskabet er søsat af Industriens Fond og skal hjælpe virksomheder med at finde de nødvendige løsninger, der kan bidrage til at stoppe den nuværende masseudryddelse.

- Vi ønsker et fælles sprog og rammer, der kan hjælpe virksomhederne med at arbejde konstruktivt med biodiversitet på både strategisk og operationelt plan med udgangspunkt i deres forretning. På den måde bliver det lettere for virksomhederne at integrere biodiversitetsindsatsen i virksomhedens forretningsudvikling og udnytte de fordele, der følger med, siger Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond.

En hjemmeside skal sprede de gode eksempler

For at nå ud til så mange virksomheder som muligt, kommer projektet blandt andet til at samle en række cases på en hjemmeside. På den måde kan de gode eksempler inspirere virksomheder med viden, idéer, metoder og erfaringer. Projektet vil være koblet op på eksperter, som kan udvikle metoder, succeskriterier og effekt af de forskellige indsatser til at styrke biodiversiteten.

- Naturen er en af vores vigtigste samarbejdspartnere i fremtiden. Derfor er det også helt afgørende, at vi indsamler viden og best practices fra de virksomheder, der allerede nu tænker biodiversitet ind i deres produktion og forretning, så erhvervslivet bredt kommer med på vognen. På den måde vil virksomheder både være på forkant med deres markeder og kommende krav om bæredygtighedsrapportering, samtidig med at vi passer på vores klode og fremtidens generationer, siger Kinga Szabo Christensen, rådgivningsdirektør i Dansk Industri.

- De danske virksomheder er udfordrede, når naturen er udfordret. Tabet af natur globalt vil medføre stigende råvarepriser, vandmangel og et behov for at skifte til nye produktionsmetoder. Både i Danmark og internationalt er man i stigende grad opmærksom på de udfordringer, naturkrisen medfører, og derfor vil danske virksomheder stå ekstra stærkt, hvis de formår at takle udfordringerne og vise vejen, inden der vedtages regulering på området, siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Projektet løber frem til efteråret 2024, og der vil løbende komme nye formidlingstiltag.

Biodiversitet er, sammen med klimaforandringer og cirkulær økonomi, vigtige brikker i arbejdet med bæredygtig produktion og grøn omstilling. Senest har vi, her i Danmark, kunnet se det tiltagende fokus på biodiversitet afspejlet i det nye biodiversitetspartnerskab mellem miljøministeren og dansk erhvervsliv.

Andre læser også

Danmark følger med i russisk grænsehændelse i Estland Russiske grænsevagter fjernede torsdag bøjer fra Narva-floden, som markerer gr... Læs mere
Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere