Sponsoreret

søn, 25 feb 2024

Husk at få taget dit chaufføruddannelsesbevis

Foto Pexels

Vil du køre lastbil eller bus i EU som erhverv, skal du gennemgå EU efteruddannelsen og dermed få et chaufføruddannelsesbevis. Det er både en god ide med mange fordele, men også lovpligtigt.

Lovpligtig uddannelse

Det er lovpligtigt at gennemgå EU efteruddannelse, hvis du vil føre erhvervsmæssig godstransport eller persontransport i Danmark eller andre steder i EU. Det er det, da du bliver opdateret på dine kompetencer og viden om de nyeste love og regler på området ved at tage uddannelsen.

I øvrigt skal dit chaufføruddannelsesbevis fornyes hvert 5. år. Det er ganske enkelt en nødvendighed, for at sikkerheden er optimal.

Det lærer du på EU efteruddannelse til lastbilchauffør

Ved at tage EU efteruddannelsen bliver du opdateret på vigtigt områder i forhold til at udføre gods- og lastbilstransport. Du lærer blandt andet om, hvad EU-kontrol er, hvordan du skal bruge dit lastbilchaufføruddannelsesbevis, og du lærer generelt om godstransport i EU og EU-vejtransportdirektivet.

Du får med andre ord en række meget brugbare kompetencer til at køre med gods og personer i EU.

Fordelene ved EU efteruddannelse

Det er på en måde ret indlysende, at fordelen ved at tage EU efteruddannelsen er, at du får det lovpligtige bevis. Men selvfølgelig får du en lang række kompetencer, som du skal bruge som chauffør, men også andre steder i branchen eller generelt i dit arbejdsliv.

Desuden får du også adgang til at øve dig på et køreteknisk anlæg. Du får altså også bedre kørerevner, når du gennemfører efteruddannelsen.

Et oplagt valg

Et oplagt sted at tage din EU efteruddannelse er hos Trafikskolen, der har hjemme i Esbjerg. Trafikskolen har rødder helt tilbage til 1993 og derfor en enorm erfaring på området. Her kan du tage dit bevis på fem dage.

Du kan hos Trafikskolen tage din EU efteruddannelse som et AMU kursus. På den måde kan du få nedsat pris gennem din arbejdsgiver og også få løntabsgodtgørelse under kursets forløb.

Prisen er på kurset er 1.040, -, og du kan tage det både på daghold, weekendhold eller aftenhold.

Let at tilmelde sig online

For at kunne tilmelde dig EU efteruddannelsen skal du naturligvis have et chaufføruddannelsesbevis. Beviset kan du få enten ved et EU kvalifikationskursus på fire uger eller et seks ugers kursus med godstransport/lastbilkørekort.

Har du beviset, kan du let tilmelde dig online via Trafikskolens hjemmeside ved at vælge mellem de forskellige tidspunkter, hvor kurset udbydes.

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere