Sponsoreret

tor, 13 jul 2023

Optimér dine medarbejderes ergonomi med løfteborde på arbejdspladsen

Optimér dine medarbejderes ergonomi med løfteborde på arbejdspladsen

Denne artikel er sponsoreret.

Når arbejdsopgaverne i virksomheden kræver fysisk arbejde, er det vigtigt, at medarbejderne arbejder under vilkår, som ikke er skadelige for kroppen. Medarbejderen skal med andre ord altså ikke arbejde under forhold, hvor diverse løft eller selv klimaforholdene kan gå ind og påvirke medarbejderens tilstand og helbred. For sker dette vil virksomheden altså blive svagere fremfor stærkere. For at optimere medarbejdernes ergonomi er der flere ting, der kan gøres. Det handler nemlig om at have den rette arbejdsstilling, så risikoen for henholdsvis dårlig ryg og nakke formindskes. I denne artikel kan du læse om løfteborde, og hvordan de som redskab kan hjælpe med at optimere dine medarbejderes ergonomi på arbejdspladsen.

Om et løftebord

Et Løftebord kendetegnes også som et arbejdsbord, hvor du som medarbejder kan arbejde efter den ønskede arbejdsstilling. Bordet kan nemlig hæves og sænkes til det ønsket niveau – inden for en vis højde. Løftebordet kan ses som en saks, da den er fremstillet med to arme, som kører parallelt op og og ned, som du normalt kender fra en almindelig saks.

Optimér arbejdspladsen med løfteborde

Løfteborde er optimale til en arbejdsplads, hvor der på daglig basis skal løftes og flyttes tunge elementer. Løftebordet kan nemlig bære tunge elementer, og hjælper derfor dine medarbejdere med at deres arbejde bliver langt mindre belastende og skadeligt for kroppen. Løftebordet kan være en dyr investering, men på den lange bane er et en billigere investering ift. hvis virksomheden i stedet skal til at betale dine medarbejderes mange fysioterapibehandlinger. For med løfteborde er det oftest kun reservedele, som engang imellem skal erstattes, og altså ikke hele bordet. Netop fordi det er konstrueret godt og holder længe.

Den gode, ergonomiske arbejdsstilling

Med løfteborde vil dine medarbejdere få en langt bedre og sundere arbejdsstilling, som altså er langt mindre skadelig for kroppens holdning. Medarbejderen vil kunne tilpasse bordet, så det passer lige præcis til medarbejderens højde og fortrukne måde at stå på. Bordet kan nemlig hæves og sænkes til den ønskede højde. Det betyder, at kroppen ikke vil lide af en belastning, fordi ryggen holdes rank. Medarbejderen vil dermed ikke stå i en foroverbøjet eller krumrygget arbejdsposition.

Løfteborde er nemme at arbejde med

At løftebordet skal kunne løfte tunge elementer, kan også betyde, at løftebordet kan lyde robust og tungt i sig selv. Men arbejdet med et løftebord er faktisk ret ligetil. Løftebordet kan hæves og sænkes til det niveau, hvor elementer skal kunne komme op på bordet. For de tunge elementer vil med maskiner kunne blive placeret på løftebordet, som dernæst hæver eller sænker elementet til den rette position for medarbejderen.

Mange forskellige varianter

Henvend dig gerne til en TRANSLYFT medarbejder for at få råd og sparring omkring, hvilket eller hvilke løfteborde der passer allerbedst til de opgaver, der skal kunne foretages. Hos TRANSLYFT er det sågar muligt at få lavet specialdesignet løsninger, som passer til lige netop virksomhedens og medarbejdernes behov. I kan med fordel altså øge en forbedret ergonomi på arbejdspladsen med en skræddersyet løsning.

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere