Tech

ons, 22 maj 2024

AI får Nvidias regnskab til at overstige forventning

Nvidia er målt på børsværdi verdens tredje mest værdifulde selskab efter Microsoft og Apple. Selskabets hovedkvarter ligger i Santa Clara i den amerikanske delstat Californien. (Arkivfoto.)
Justin Sullivan/Ritzau Scanpix Nvidia er målt på børsværdi verdens tredje mest værdifulde selskab efter Microsoft og Apple. Selskabets hovedkvarter ligger i Santa Clara i den amerikanske delstat Californien. (Arkivfoto.)

Indtjeningen på chips til kunstig intelligens (AI) i datacentre får den amerikanske gigant Nvidias regnskab til at overstige forventningen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Indtjeningen i kvartalet rammer 14,9 milliarder dollar svarende til 102,8 milliarder danske kroner. Selskabet omsatte i første kvartal for mere end 26 milliarder dollar svarende til 179 milliarder danske kroner. Forventningen lød på 24,7 milliarder dollar.

Dermed var stigningen i omsætningen i første kvartal på mere end 260 procent, skriver Marketwire.

Resultatet er bedre end ventet og fik aktien til at stige med 4,4 procent i eftermarkedet, skriver Marketwire.

Nvidia er målt på børsværdi verdens tredje mest værdifulde selskab efter Microsoft og Apple.

Selskabet oplyser i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet et aktiesplit 7. juni.

Analytikere havde forud for regnskabet forventet et "forrygende" resultat, skrev IT Watch tirsdag om selskabet, hvis aktie er vokset med mere end 540 procent siden starten af 2023.

Kunstig intelligens begyndte for alvor at tage fart sidste år.

Den populære chatbot ChatGPT blev lanceret ved udgangen af 2022, og særligt i løbet af 2023 blev den og andre AI-produkter, som ved brug af kunstig intelligens kan fremstille indhold, taget i brug af virksomheder og private.

Kunstig intelligens fremstilles typisk ved, at man fodrer nogle ekstremt kraftfulde computere med store datasæt. Algoritmer bruger de store datasæt til at identificere mønstre og blive klogere.

Nvidia laver mange af de mest populære mikrochips - særligt dets serie af RTX-grafikkort - til at træne AI-modellerne med, og det ses tydeligt i omsætningstallene for det seneste finansår.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere