Tech

man, 26 feb 2024

Facebook-ejer nedsætter særlig enhed forud for EP-valg

Valget til Europa-Parlamentet finder sted fra den 6. til den 9. juni. I Danmark afholdes det søndag den 9. juni. (Arkivfoto).
Francis Mascarenhas/Reuters Valget til Europa-Parlamentet finder sted fra den 6. til den 9. juni. I Danmark afholdes det søndag den 9. juni. (Arkivfoto).

Meta, der står bag det sociale medie Facebook, nedsætter en enhed til at håndtere misinformation og misbrug af indholdsskabende kunstig intelligens.

Det sker forud for det kommende valg til Europa-Parlamentet på baggrund af bekymringer om, at misvisende AI-generet indhold kan påvirke valget.

Indholdsskabende kunstig intelligens har været et område for stor vækst, og teknologien er både i stand til at skabe tekst, billeder og videoer.

Det har skubbet til frygten for, at den vil blive brugt til påvirke valg rundt omkring i verden.

Valget til Europa-Parlamentet finder sted fra den 6. til den 9. juni. I Danmark afholdes det søndag den 9. juni.

Antallet af medlemmer stiger efter valget til 720 medlemmer. I Europa-Parlamentet behandles og vedtages EU's love, og parlamentet er sammen med EU-Ministerrådet den lovgivende magt i EU.

- Som valget nærmer sig, aktiverer vi et operativt valgcenter til at identificere mulige trusler og reducere (truslerne, red.) i realtid, siger Marco Pancini, som er Metas chef for EU-anliggender, i et blogopslag.

Ifølge ham er eksperter fra selskabets afdelinger for efterretning, dataforskning, ingeniørarbejde, research, indholdspolitik og jura blevet udvalgt til at fokusere på at modarbejde misinformation og risikoen forbundet til misbrug af kunstig intelligens.

Præcis hvordan truslerne skal identificeres og bekæmpes fremgår ikke.

Meta arbejder i forvejen med 26 uafhængige organisationer i EU, der arbejder med faktatjek på 22 forskellige sprog. I forbindelse med nedsættelsen af den nye enhed får selskabet endnu tre partnerorganisationer i henholdsvis Bulgarien, Frankrig og Slovakiet, oplyser Pancini.

Tidligere på måneden besluttede Meta sammen med Microsoft, OpenAI og 17 andre techselskaber at gå sammen om at forebygge, at "vildledende" indhold fra kunstig intelligens forstyrrer de valg, der afholdes rundtomkring i verden i 2024.

Kilde: /ritzau/Reuters

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere