Tech

tir, 14 maj 2024

Google lancerer opdateret AI-chatbot med dansk sprog

Tirsdag havde Google udviklerkonference i Californien. Den kastede flere AI-nyheder af sig.
Glenn Chapman/Ritzau Scanpix Tirsdag havde Google udviklerkonference i Californien. Den kastede flere AI-nyheder af sig.

Hidtil har Googles chatbot Gemini Advanced kun været tilgængelig i Danmark med engelsk sprog, men Google lancerer nu chatbotten på dansk.

Det oplyser Google i en pressemeddelelse efter tirsdagens udviklerkonference i Californien.

Ud over at udkomme på dansk opgraderes chatbotten til at køre på Googles nyeste og mest avancerede sprogmodel, Gemini 1.5 Pro.

Den opgradering kommer til at give nye muligheder. Blandt andet vil Gemini Advanced kunne give opsummeringer, svar og feedback på op til 1.500 PDF-sider.

Dertil vil chatbotten kunne sammenholde argumenter og konklusioner på lange forskningsartikler og bøger.

Nyhederne om Gemini Advanced kommer, efter at tjenesten for få uger siden blev opgraderet til at tale direkte sammen med Googles øvrige populære tjenester som Maps, Gmail og YouTube.

Ved tirsdagens konference kunne Googles direktør, Sundar Pichai, også løfte sløret for det, der beskrives som den største opgradering af Googles søgemaskine i 25 år.

Google implementerer nemlig "AI overviews", som betyder, at kunstig intelligens (AI) vil få en voksende rolle på Googles søgemaskine.

Googles søgeresultater vil fremover indeholde en AI-oversigt i toppen over søgeresultaterne på Google. På den måde vil den kunstige intelligens hjælpe med at besvare de mange Google-søgninger på søgemaskinen.

Desuden vil den hjælpe søgemaskinen med at blive markant mere effektiv og velorganiseret for forbrugerne.

- Jeg er begejstret over, at vi nu kan lancere denne moderniserede oplevelse "AI overviews" til alle i USA i denne uge, siger Googles administrerende direktør, Sundar Pichai, på konferencen i Californien ifølge NTB.

Sundar Pichai forklarede desuden, at de nye funktioner på søgemaskinen også vil blive tilgængelige i andre lande på et senere tidspunkt.

Ifølge Googles pressemeddelelse kommer funktionen også til Danmark.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Danmark følger med i russisk grænsehændelse i Estland Russiske grænsevagter fjernede torsdag bøjer fra Narva-floden, som markerer gr... Læs mere
Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere