Udland

ons, 03 apr 2024

Finland flager på halvt efter skoleskyderi

Alle offentlige bygninger og institutioner i Finland satte flagene på halvt fra klokken otte finsk tid, hvilket er klokken syv dansk tid.
Antti Aimo-Koivisto/Reuters Alle offentlige bygninger og institutioner i Finland satte flagene på halvt fra klokken otte finsk tid, hvilket er klokken syv dansk tid.

Finske flag på halvt vajer i vinden onsdag flere steder i landet for at sørge over en tragisk hændelse, der kostede en 12-årig livet og sårede to andre jævnaldrende.

Det oplyser det finske indenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

Alle offentlige bygninger og institutioner satte flagene på halvt fra klokken otte finsk tid, hvilket er klokken syv dansk tid.

Ministeriet opfordrer alle i hele landet til at gøre det samme.

Tirsdag morgen skød og dræbte en 12-årig en jævnaldrende klassekammerat og sårede to andre i et skoleskyderi på en grundskole i Finland i byen Vantaa i Helsinki-området.

Ifølge den finske tv-kanal MTV Uutiset var den mistænkte iført en maske og havde støjreducerende høretelefoner i ørerne, da personen begyndte at skyde.

Den mindreårige mistænkte gerningsperson flygtede fra gerningsstedet, men blev kort tid efter anholdt af politiet.

Anholdelsen skete ifølge politiet fredfyldt, og det var ikke nødvendigt at bruge magt.

Tirsdag lød det desuden fra politiet, at den mistænkte havde fået fat i pistolen, der blev brugt, gennem et nært familiemedlem. Helt konkret hvordan den 12-årige fik fat i gerningsvåbnet, forklarede politiet ikke.

Kort tid efter at personen blev anholdt, erkendte den 12-årige hændelsen på skolen.

Politiet efterforsker skyderiet som drab og drabsforsøg.

- Hvis man går i skole med en pistol, kan man sige, at der er en vis grad af planlægning, sagde kriminalkommissær Kimmo Hyvärinen på et pressemøde tirsdag.

Der går omkring 800 elever på skolen. Skolen har cirka 90 ansatte.

Politiet fik meldingen om skudepisoden omkring klokken 9 lokal tid tirsdag.

Vantaa er Finlands fjerdestørste by med omkring 200.000 indbyggere.

Skudepisoden har fundet sted i bydelen Bäckby - eller Viertola på finsk - i Vantaa.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere