Udland

fre, 23 feb 2024

Fire er dræbt og flere er såret i brand i spansk etageejendom

Flere forskellige enheder fra brandvæsenet har arbejdet for at slukke branden i en etageejendom i Campanar i Valencia.
Eva Manez/Reuters Flere forskellige enheder fra brandvæsenet har arbejdet for at slukke branden i en etageejendom i Campanar i Valencia.

Mindst fire personer er døde i en brand, der har raseret en etageejendom i byen Valencia i Spanien. Mindst 14 personer er desuden blevet såret i branden.

Antallet kan stige, da 19 personer er fortsat savnet, siger en anonym kilde i byrådet til AFP.

Branden startede omkring klokken 17.30 torsdag på fjerdesal i bygningen og spredte sig herfra hurtigt, siger øjenvidner og akutberedskab på stedet.

Billeder viser flammer og sort røg i bygningen, der ligger i nabolaget Campanar i Valencia.

- Det kan bekræftes, at fire personer er døde, siger Jorge Suarez Torres, som er vicedirektør for akutberedskabet i regionen.

14 personer er blevet behandlet for skader af varierende omfang. Det tæller blandt andet et 7-årigt barn.

12 af de sårede er blevet overført til et hospital, lyder det.

Ifølge den spanske tv-station TVE ligger der mere end 130 lejligheder i den 14 etager høje bygning.

Bygningen blev ifølge mediet "reduceret til et skelet" under branden, som 22 forskellige enheder af brandmænd arbejdede på at slukke.

Esther Puchades, som er vicechef for byens forening for industrielle ingeniører, siger til det regionale tv-medie A Punt, at branden kunne sprede sig så hurtigt, fordi bygningen er beklædt med et meget brandbart plyurethan-materiale.

Et øjenvidne, der bor i en bygning nær den ramte ejendom, fortæller til TVE, at han kiggede ud af vinduet og så flammerne sluge bygningen "inden for minutter", nærmest "som om den var lavet af kork".

- Der var en virkelig stærk vind, og branden spredte sig mod venstre med en utrolig hastighed, siger manden ved navn Luis Ibanez.

Det fremgår ikke, om årsagen til branden endnu er kendt.

På det sociale medie X skriver den spanske premierminister, Pedro Sanchez, at han er "chokeret over den frygtelige brand", og at han er i kontakt med byens borgmester og regionens ledere.

Kilde: /ritzau/AFP

Andre læser også

Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere
Måling: SF overhaler S og er landets største parti SF overhaler S med 18,8 procent af stemmerne, mens regeringspartiet går tilbage... Læs mere
Carlsberg kan tappe britisk Pepsi med muligt milliardopkøb Det kan blive til et samarbejde mellem Carlsberg og PepsiCo, hvis dansk opkøb a... Læs mere