Militante fra houthibevægelsen i Yemen hævder, at bevægelsen har udført angreb mod to amerikanske skibe og et israelsk skib.
Det siger talsperson for bevægelsen Yahya Sarea i en tv-transmitteret tale onsdag.
Det drejer sig ifølge houthierne om et amerikansk krigsskib, det amerikanske Maersk Yorktown i Adenbugten og om det israelske skib MSC Veracruz i Det Indiske Ocean.
Houthi-bevægelsen har siden november angrebet skibstrafikken i Det Røde Hav og Adenbugten ud for Yemen.
I over to uger har der dog været pause i disse angreb.
Angrebene bliver ifølge den militante bevægelse begået i protest mod Israels krig mod Hamas i Gaza.
- De yemenitiske væbnede styrker bekræfter, at de vil fortsætte med at hindre israelsk skibsfart eller nogen anden skibsfart på vej mod det besatte Palæstinas havne i Det Røde Hav og i Det Indiske Ocean, siger Yahya Sarea.
Det britiske sikkerhedsselskab Ambrey meldte tidligere onsdag, at selskabet var "opmærksom" på en hændelse sydvest for havnebyen Aden, som ligger i det sydlige Yemen - et område, hvor houthierne ofte retter angreb mod skibe, som ifølge bevægelsen har forbindelse til Israel eller USA.
Ifølge Ambrey rapporterede et skib her om "en eksplosion i vandet" omkring 72 sømil fra det østafrikanske land Djiboutis kyst.
Det fremgår ikke, hvilket skib meldingen kom fra.
USA omtaler også et forsøg på angreb fra houthierne.
I et opslag på det sociale medie X lyder det fra USA's centralkommando (Centcom), at et skib fra den amerikanske koalition i området onsdag har afværget et missil, som var blevet affyret fra et houthikontrolleret område af Yemen.
Missilet var formodentlig blevet affyret for at ramme Maersk Yorktown, lyder det fra USA.
Der var umiddelbart ingen blandt skibets besætning, der tæller 18 amerikanere og fire grækere, som kom til skade, og der er heller ingen meldinger om, at skibet skal være blevet beskadiget.
Centcom siger desuden, at centralkommandoen onsdag også har nedskudt fire droner over Yemen, fordi USA ligeledes vurderede, at de var en trussel mod USA og handelsskibe i regionen.
Kilde: /ritzau/Reuters