Udland

lør, 20 apr 2024

Mand i kritisk tilstand efter at have sat ild til sig selv i New York

En brandslukker blev brugt til at slukke flammerne på den unge mand, som blev båret væk på en båre og kørt på hospitalet.
Angela Weiss/Ritzau Scanpix En brandslukker blev brugt til at slukke flammerne på den unge mand, som blev båret væk på en båre og kørt på hospitalet.

En mand er i kritisk tilstand, efter at han satte ild til sig selv foran retsbygningen i New York, hvor den tidligere amerikanske præsident Donald Trump var for retten fredag eftermiddag lokal tid i en sag om regnskabssvindel.

Det oplyser New Yorks politi ifølge BBC.

Mediet skriver, at der er tale om en ung mand. Han hældte angiveligt noget væske over sig, hvorefter han satte ild sig selv.

Umiddelbart inden havde han kastet flyers rundt i området foran retsbygningen.

Ifølge BBC var flere betjente til stede, da hændelsen fandt sted. En brandslukker blev brugt til at slukke flammerne på den unge mand, som efterfølgende blev båret væk på en båre og kørt på hospitalet.

Det vides endnu ikke, hvorfor manden satte ild til sig selv.

Mens hændelsen skete, var Trump i retten i den nærliggende retsbygning. Han er anklaget for regnskabssvindel i forbindelse med udbetaling af tys-tys-penge til pornoskuespillerinden Stormy Daniels.

Den 77-årige Trump er den første tidligere amerikanske præsident, som er blevet tiltalt i en kriminalsag.

Fredag er nævningetinget i sagen fuldtalligt. 12 nævninger samt seks suppleanter er udpeget.

Trump har erklæret sig ikke-skyldig i de 34 anklagepunkter, han er tiltalt for.

På et pressemøde oplyser myndighederne i New York, at manden er født i 1987 og er fra Florida. Hans pårørende er underrettet.

Ifølge myndighederne handlede mandens flyers om konspirationsteorier. Han ankom til New York tidligere på ugen og havde angiveligt skrevet om sin plan om at sætte ild til sig selv på sociale medier.

Flere personer har pådraget sig mindre skader i forbindelse med brandepisoden.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere