Udland

lør, 16 mar 2024

Mike Pence vil ikke støtte Trump som præsident

Trump har forsøgt at presse Pence til at hjælpe ham med at omstøde Joe Bidens valgsejr i 2020. (Arkivfoto).
Jim Watson/Ritzau Scanpix Trump har forsøgt at presse Pence til at hjælpe ham med at omstøde Joe Bidens valgsejr i 2020. (Arkivfoto).

Tidligere vicepræsident i USA Mike Pence vil ikke bakke op om Donald Trump, der stiller op som kandidat ved årets præsidentvalget.

Det siger han til den amerikanske tv-station Fox News.

- Det burde ikke komme som nogen overraskelse, at jeg ikke vil støtte Donald Trump i år, siger han.

Pence var vicepræsident under Trump.

Der har været kold luft mellem de to, siden Trump forsøgte at presse Pence til at hjælpe ham med at omstøde Joe Bidens valgsejr i 2020.

Trump har angrebet Pence flere gange på sociale medier - blandt andet ved at skrive, at Pence "ikke havde modet til at gøre, hvad der skulle til for at beskytte vores land og forfatning".

I juni sidste år meldte Pence sig ind i opgøret om at blive Republikanernes kandidat ved præsidentvalget i 2024. I oktober trak han sig.

Han havde ikke haft medvind i meningsmålingerne, hvor det var Trump, som havde en klar føring over sine republikanske udfordrere.

Tidligere på måneden trak Trumps sidste modstander, Nikki Haley, sig fra kampen om at blive Republikanernes præsidentkandidat.

Det gjorde hun, efter at Trump blev udråbt som vinder af Republikanernes primærvalg i 14 ud af 15 delstater ved Super Tuesday.

Selv om stemningen mellem de to tidligere kolleger er dårlig i dag, er Pence "utrolig stolt" over, hvad de fik udrettet, da de stod i spidsen for USA fra 2017 til 2021.

Han siger blandt andet, at USA blev mere velstående og sikker.

Ifølge CNN siger Pence til Fox News, at Trump nu "forfølger og formulerer en dagsorden, der er modstridende med den konservative dagsorden, som vi regerede efter i vores fire år".

- Derfor kan jeg ikke med god samvittighed støtte Donald Trump i denne kampagne.

Pence har ikke meldt ud, hvem han vil stemme på til præsidentvalget, som finder sted 5. november.

Han siger, at han vil "holde min stemme for mig selv". Samtidig oplyser han, at han aldrig vil stemme på Biden.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere