Udland

søn, 17 mar 2024

Netanyahu vil lade civile forlade Rafah før offensiv

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og den tyske forbundskansler, Olaf Scholz, trykker hånd under møde søndag i Jerusalem.
Leo Correa/Reuters Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og den tyske forbundskansler, Olaf Scholz, trykker hånd under møde søndag i Jerusalem.

Civile kommer ikke til at være spærret inde i Rafah i det sydlige Gaza under en mulig israelsk landoffensiv i området.

Det siger Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, søndag.

Fra det internationale samfund er der bekymring for de 1,5 millioner mennesker, som har søgt tilfugt i Rafah.

De fleste af dem er blevet fordrevet under krigen i Gaza, og Rafah anses nu for at være det sidste relativt sikre sted i tætbefolkede Gaza.

- Vores mål om at eliminere de tilbageværende terrorbataljoner i Rafah går hånd i hånd med at give civilbefolkningen mulighed for at forlade Rafah, siger Netyanahu.

- Det (offensiven, red.) er ikke noget, vi vil gøre, mens befolkningen er spærret inde.

Premierministerkontoret meddelte fredag, at Netanyahu havde godkendt planer om en militær operation i Gaza samt en plan om evakuering af befolkningen.

Søndagens bemærkninger fra Netanyahu kommer i forbindelse med et møde med den tyske forbundskansler, Olaf Scholz, som spørger:

- Hvordan skal man kunne beskytte mere end 1,5 millioner mennesker? Hvor skal de tage hen?

Kilde: /ritzau/AFP

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere