Udland

søn, 31 mar 2024

USA blåstempler våbenpakke med 1700 ton bomber til Israel

Israels bombardementer har allerede lagt store dele af Gazastriben øde hen.
Hatem Ali/Ritzau Scanpix Israels bombardementer har allerede lagt store dele af Gazastriben øde hen.

Den amerikanske regering har godkendt en ny våbenpakke til Israel, som er i krig med den væbnede palæstinensiske bevægelse Hamas. Pakken indeholder blandt andet bombetyperne MK84 og MK82.

Det bekræfter to kilder, som er tæt på sagen, fredag aften over for nyhedsbureauet Reuters, efter at avisen Washington Post bragte historien tidligere på dagen.

Kilderne har udtalt sig på betingelse af anonymitet.

Våbenpakken indeholder blandt andet 1800 bomber af typen MK84, som vejer godt 900 kilo stykket, og 500 af den mindre type MK82, som vejer godt 225 kilo, stykket.

Det svarer til en samlet vægt på mere end 1700 ton.

USA er Israels tætteste allierede, og den jødiske stat i Mellemøsten får årligt 3,8 milliarder dollar i militærbistand fra USA.

Godkendelsen af våbenpakken kommer, efter at Israel er blevet kritiseret internationalt for at fortsætte bombardementet og landinvasionen af Gazastriben, et tætbefolket palæstinensisk område, hvor Hamas holder til.

En embedsmand, som også udtalte sig anonymt, sagde tidligere fredag til Washington Post, at USA " fortsat støtter Israels ret til selvforsvar".

- At gøre vores bistand betinget er ikke vores politik, sagde embedsmanden.

USA afstod for nylig fra at stemme om en meget omtalt resolution i FN's Sikkerhedsråd, hvori Sikkerhedsrådet krævede, at der indføres en øjeblikkelig våbenhvile i Gazastriben.

Israel har bombet og invaderet området, siden Hamas 7. oktober sidste år brød grænsen til Israel og ifølge israelske tal dræbte omkring 1200 mennesker, mestendels civile.

Modangrebene, som Israel indledte for at tilintetgøre Hamas, har siden kostet over 32.000 liv i Gazastriben, viser områdets sundhedsmyndigheder.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere