Ukraine

ons, 13 mar 2024

Litauens præsident advarer Putin efter angreb på Navalnyj-allieret

Politiet patruljerer onsdag uden for Leonid Vokovs hjem i Vilnius.
Mindaugas Kulbis/Ritzau Scanpix Politiet patruljerer onsdag uden for Leonid Vokovs hjem i Vilnius.

Et voldsomt overfald på Leonid Volkov, der i mange år var en nær allieret til den russiske oppositionspolitiker Aleksej Navalnyj, får Litauens præsident til at sende en direkte besked til det russiske styre.

Det skriver Reuters.

- Min besked til Putin er, at ingen er bange for dig her, siger præsident Gitanas Nauseda med henvisning til Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Gitanas Nauseda siger videre, at angrebet er i tråd med andre "provokationer", som har været rettet mod Litauen fra russisk side.

Ifølge Reuters peger litauiske efterretninger på, at det er sandsynligt, at overfaldet på Volkov blev planlagt og udført af Rusland.

Leonid Volkov blev tirsdag overfaldet uden for sit hjem i Litauens hovedstad, Vilnius. Først fik han sprøjtet peberspray i øjnene, og derefter blev han slået med en hammer.

Det fortalte Aleksej Navalnyjs talskvinde Kira Jarmysj onsdag aften på det sociale medie X.

Volkov blev efterfølgende bragt til hospitalet, men er onsdag morgen hjemme igen, skriver han selv på beskedtjenesten Telegram ifølge Reuters.

Han har brækket en arm og har fået skader på sit ene ben fra omkring 15 hammerslag. Også Volkov anklager Putin for at stå bag.

- Det er åbenlyst en sædvanlig kriminel hilsen fra Putin, skriver han.

- Vi vil fortsætter med at arbejde, og vi vil ikke overgive os.

Styret i Rusland har ifølge Reuters ikke kommenteret overfaldet.

Volkov har blandt andet været stabschef for Aleksej Navalnyj, som var en ledende figur i den russiske opposition.

Navalnyj døde i midten af februar under et ophold i en russisk straffelejr i Sibirien. De russiske myndigheder hævder, at han døde af naturlige årsager.

Men hans egen hustru, Julija Navalnaja, har sagt, at han blev forgiftet med nervegiften novitjok.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere
Måling: SF overhaler S og er landets største parti SF overhaler S med 18,8 procent af stemmerne, mens regeringspartiet går tilbage... Læs mere
Carlsberg kan tappe britisk Pepsi med muligt milliardopkøb Det kan blive til et samarbejde mellem Carlsberg og PepsiCo, hvis dansk opkøb a... Læs mere