Ukraine

fre, 15 mar 2024

Mindst 20 dræbt i Odessa i et af Ruslands mest blodige angreb

Raketterne har ramt beboelsesbygninger, ambulancer og en gasrørledning.
Handout/Ritzau Scanpix Raketterne har ramt beboelsesbygninger, ambulancer og en gasrørledning.

Mindst 20 personer er fredag blevet dræbt i den ukrainske havneby Odessa, efter at Rusland har gennemført et af sine mest blodige raketangreb mod Ukraine under den mere end to år lange krig.

Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AFP. Sidstnævnte har journalister på stedet. De fortæller, at de har set flere tildækkede lig på gaden.

73 personer er blevet såret i forbindelse med angrebet. Blandt dem er redningsfolk.

Ifølge lokale myndigheder har raketterne ramt beboelsesbygninger, ambulancer og en gasrørledning.

AFP har talt med Maria Slyzovska, som var vidne til det blodige angreb. Hun fortæller, at hendes mors bolig begyndte at ryste, da en af raketterne slog ned.

Alt i hjemmet gik i stykker, siger hun.

- Der var mange mennesker der. Der var blod og ambulancer. Vi lever alle i virkeligheden af denne russiske roulette.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, har udtalt, at Rusland vil modtage et "fair" modsvar på det, han kalder et "modbydeligt" angreb.

Angrebet på Odessa har fundet sted på førstedagen af tre dages valg i Rusland og de russiske-besatte områder af Ukraine.

De russiske myndigheder har meldt om en eksplosion ved et valgsted i den russisk-besatte del af Ukraine og en benzinbombe mod et valgsted i Skt. Petersborg.

Der har også været meldinger om vandalisme på valgsteder i blandt andet Moskva.

Angrebet på Odessa sker, få dage efter at 12 personer - heriblandt fem børn - mistede livet i forbindelse med et russisk angreb på en boligblok i byen.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere