Ukraine

søn, 17 mar 2024

Ukraine beskyldes for angreb mod russisk valgsted i besat region

Zaporizjzja har været en af de centrale slagmarker i krigen mellem Ukraine og Rusland. (Arkivfoto).
Stringer/Reuters Zaporizjzja har været en af de centrale slagmarker i krigen mellem Ukraine og Rusland. (Arkivfoto).

Søndag morgen er der meldinger om, at Ukraine har iværksat militære angreb mod et valgsted til det russiske præsidentvalg i den ukrainske region Zaporizjzja, som er besat af Rusland.

Meldingerne kommer fra en russisk-indsat embedsmand i Zaporizjzja, som efter Ruslands invasion af Ukraine sammen med tre andre regioner blev erobret og annekteret som en del af Den Russiske Føderation.

Ukraine har tidligt søndag morgen ikke kommenteret angrebene.

Der er umiddelbart ingen forlydender om, at nogen skulle være kommet til skade. Det står ikke klart, om valghandlingen måtte sættes på pause, og om der er materiel skade af betydning.

Valgstederne til Ruslands præsidentvalg åbnede i landets østligste egne fredag morgen. De sidste lukker søndag klokken 20.00 i Ruslands vestligste region, Kaliningrad.

Rusland har gentagne gange beskyldt Ukraine for at forsøge at sabotere det russiske præsidentvalg med "terroraktiviteter".

I løbet af søndag nat har Rusland sågar måttet afværge 35 ukrainske droner på tværs af otte regioner i landet, lød det tidligt om morgenen fra de føderale myndigheder.

I regionen Krasnodar kunne de lokale beredskabsmyndigheder berette om, at en person havde mistet livet på et brændende olieraffinaderi, hvor en drone var styrtet ned.

Zaporizjzja er en af de regioner, som er blevet annekteret af Rusland efter invasionen i 2022. De andre er Kherson, Donetsk og Luhansk.

Vesten anerkender regionerne som en del af Ukraine, selv om Rusland har holdt folkeafstemninger i regionerne om, hvorvidt de skulle indlemmes i Den Russiske Føderation.

Afstemningerne er blevet kaldt ulovlige og ugyldige af det meste af den vestlige verden.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Løkke appellerer til Folketinget: Trepartsaftale er delikat Udenrigsminister mener, at trepartsaftale kan falde, hvis partier i Folketinget ... Læs mere
Fødevareminister: Det koster 1000 arbejdspladser i landbruget Der skal rammes en balance, så der skabes nye job, hvor job i landbruget forsvi... Læs mere
Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere