Virksomhedsdrift

tor, 19 maj 2022

Sådan indretter du det perfekte hjemmekontor

Sådan indretter du det perfekte hjemmekontor

Denne artikel indeholder affiliate links.

Hjemmearbejdspladser er kommet for at blive. I de fleste erhverv, hvor det er muligt at arbejde hjemmefra, vil vi se en generel stigning af hjemmearbejdsdage de kommende år. Derfor er det vigtigt, at man skaber det rette hjemmekontor i sin private bolig, som sikrer at du kan arbejde effektivt. I denne artikel kan du læse hvordan du kan indrette det perfekte hjemmekontor.

Nedlukning og hjemsendelsen af det meste af samfundet i 2020 gjorde, at mange erhverv blev nødsaget til at hjemsende deres ansatte. Derfor skulle mange erhverv pludselig omlægge kontorpladser til hjemmearbejdspladser. I denne periode fandt mange virksomheder ud af, at hjemmearbejdspladser faktisk fungerede godt, og at driften af virksomheder fungerede fint på trods af omstændighederne.

Derfor har mange virksomheder implementeret flere hjemmearbejdspladser på trods af et åbent og tilgængeligt samfund. I nogle virksomheder arbejder medarbejderne fast hjemme, og i andre virksomheder har medarbejdere nogle dage på hjemmekontoret, og andre dage på virksomhedens kontor.

Den digitale udvikling har medført, at mange virksomheder arbejder på computere og online platforme, og dette øger den generelle tilgængelighed, hvorfor det er muligt for mange ansatte at arbejde hjemmefra.

De vigtigste møbler i et hjemmekontor

Først og fremmest er det jo individuelt hvilke møbler der er de vigtigste i et hjemmekontor. Dog bør du bestemt prioritere at have nogle møbler som kan indstilles til en sund fysisk arbejdsstilling. En god kontorstol og et justerbart skrivebord er alfa o omega i hjemmekontoret. Det behøver ikke at være dyrt for at være godt – men det er vigtigt, at du får noget der passer til dine behov.

Derudover bør du have en hylde eller reol hvor du kan stille alle de materialer og redskaber, som du bruger til dit arbejde. På den måde er det let at finde hvad du skal bruge på en hjemmearbejdsdag, og du undgår unødvendigt rod.

Skal man selv betale for et hjemmekontor?

Det er ikke et krav at have hjemmekontor, men hvis man har mulighed for det kan det være en stor fordel både fagligt og mentalt. Hjemmekontoret giver dig nemlig mulighed for at skræddersy din egen arbejdsplads, så den passer perfekt til dine behov.

Det kan dog være en stor udgift at indrette et hjemmekontor. Hvis du ikke har mulighed for at lave om i hjemmet, så kan du spørge din arbejdsgiver om hjælp. Mange arbejdsgivere er nemlig villige til at hjælpe med at indrette hjemmekontoret hvis du har flere hjemmearbejdsdage om ugen. Så kan du få den bedste arbejdsplads i privaten som muligt.

Sådan sikrer du et ergonomisk hjemmekontor

Når du indretter hjemmekontoret, er det vigtigt at have fokus på ergonomi. Du skal sidde godt og have en arbejdsplads der både passer til din krop og dine behov. Hvis du ikke fokuserer på ergonomi kan det resultere i arbejdsskader.

En af de bedste måder at sikre en ergonomisk hjemmearbejdsplads er ved hjælp af et skrivebord med højdejusterbart bordben. På den måde kan du nemlig justere bordet til en højde, som passer til både din højde og den type arbejde du skal udføre.

Udover et højdejusterbart bord, er det også en god idé at have en ergonomisk stol. En stol med god støtte i ryggen er vigtigt, så du ikke får ondt i ryggen efter en lang arbejdsdag.

Det er også vigtig at have god belysning på hjemmekontoret. Dagslyset er det bedste for øjet, så hvis du har mulighed for at placere dit hjemmekontor ved et vindue eller et sted med naturligt lysindfald, er det sundest. Men hvis det ikke er muligt, så er en god lampe med hvidt lys det næste bedste.

Køb kontormøbler til hjemmekontoret

Inventaret til hjemmekontoret finder du hos Kontorsyd.dk. Du kan finde alt der skal til at skabe et godt og velfungerende kontormiljø i privaten. Fundamentet for god arbejdsindsats er, at rammerne er helt på plads. Kontorinventaret er alt det, der omgiver os, og som skaber gode arbejdsforhold. Indretningen skal gerne være velfungerende, møblerne i god holdbar og ergonomisk kvalitet. Kontorinventaret er med til at skabe det bedste indeklima og den gode trivsel, også hvis du arbejder hjemme.

Vi har i øvrigt også skrevet en artikel om kontormøbler, som måske har din interesse.

Du kan også finde andre kontorartikler på shoppingportalen buyers.dk.

Andre læser også

Vores naturgasforbrug fortsætter med at falde Det danske forbrug af naturgas faldt 3,6 procent sidste år, samtidig med at vi ... Læs mere
EL-leder kalder EU-valg for mistillidserklæring til regeringen Regeringen bør udskrive valg efter ”mistillidserklæring” ved EU-valg, mene... Læs mere
Hver anden ansøger til erhvervsuddannelse har over tre kvarter til skole Knap halvdelen af alle ansøgere til erhvervsuddannelserne har mere end 45 minut... Læs mere
Meta udsætter træning af kunstig intelligens i Europa efter kritik Efter pres fra datasikkerhedsmyndigheder udskyder Meta planer om at anvende brug... Læs mere
Novo-topchef skal forklare sig om høj pris på lægemidler i Senatet Lars Fruergaard Jørgensen har sagt ja til at svare på spørgsmål om prissætn... Læs mere