Årsregnskab

tir, 09 maj 2023

Manglende mikrochips skærer i Nintendos salg af Switch-konsoller

Nintendo Price Hike (Nam Y. Huh/Ritzau Scanpix)

Den japanske spilkoncern Nintendo har haft umådeligt svært ved at følge med efterspørgslen på spillekonsollen Switch som følge af en global mangel på mikrochips.

Det har resulteret i, at man kun solgte 18 millioner konsoller i sit seneste regnskabsår. Det er et fald på 22 procent sammenlignet med året forinden.

Det viser tal for Nintendos skæve regnskabsårs for 2022/2023 tirsdag.

Dog kan det japanske selskab glæde sig over, at salget af eksempelvis Pokémon-spil har erstattet noget af den tabte konsolomsætning.

Det har nemlig medvirket til, at Nintendo tjente næsten 22 milliarder kroner i regnskabsåret, der sluttede ved udgangen af marts.

I alt solgte koncernen 22,1 millioner spil med titlerne "Pokémon Scarlet" og "Pokémon Violet" i perioden.

I 2023 forventes det, at overskuddet kommer til at falde noget, mens Nintendo vil forsøge at presse det sidste ud af en aldrende Switch-konsol, der kom på markedet i 2017.

- Ved at fortsætte med at formidle Nintendo Switchs tiltrækningskraft forsøger vi ikke kun at placere én konsol i hvert hjem, men i stedet én til hver person i hjemmene, oplyser selskabet i forbindelse med årsregnskabet.

- Et andet mål er løbende at frigive nye tilbud, så flere forbrugere bliver ved med at spille Nintendo Switch endnu længere, så vi kan maksimere hardware-salget, lyder det videre.

Nintendo kommer fra en periode, hvor koncernen nød særligt godt af coronanedlukninger, hvor mange var tvunget til at bruge mere tid inden for hjemmets fire vægge.

Det resulterede i en voksende efterspørgsel på elektronik - herunder selskabets Switch-konsol.

I regnskabsåret 2020/2021 landede man et overskud på mere end 24 milliarder kroner, og det matchede man næsten året efter.

I år regner man til sammenligning med et overskud på 17 milliarder kroner.

/ritzau/

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere