Andre nyheder

man, 08 jul 2024

Carlsberg vil købe britisk læskedrikproducent

Carlsberg er mest kendt for at producere øl, men selskabet har en strategi om at udvide sin produktportefølje til andre, ikke-alkoholiske drikke. (Arkivfoto).
Andrew Kelly/Reuters Carlsberg er mest kendt for at producere øl, men selskabet har en strategi om at udvide sin produktportefølje til andre, ikke-alkoholiske drikke. (Arkivfoto).

Carlsberg har fået godkendt et bud på den britiske læskedrikproducent Britvic, som ud over egne mærker også tapper produkter fra amerikanske Pepsico på licens til det britiske marked.

Den danske bryggerikoncern meddeler mandag morgen, at man har fået godkendt et bud på Britvic på 3,3 milliarder britiske pund, svarende til 29 milliarder danske kroner.

Britvics bestyrelse anbefaler sine aktionærer at sige ja til tilbuddet.

Carlsberg har en strategi om at udvide sin produktportefølje med andre produkter end det øl, som selskabet traditionelt har været kendt for at brygge.

Britvic producerer blandt andet juice af mærket Robinsons og læskedrikken Tango.

Derudover har selskabet indgået en 20-årig aftale om at tappe blandt andet Pepsi og 7-Up. En aftale, som fortsætter, hvis Carlsberg-handlen gennemføres.

Carlsbergs bud svarer til en pris per Britvic-aktie på 13,15 pund. Selskabet har tidligere fået afvist et bud på Britvic på henholdsvis 12 og 12,50 pund pr. aktie.

Som et led i finansieringen af købet har Carlsberg meddelt mandag, at selskabets igangværende aktiekøbsprogram stopper med omgående virkning.

Handlen vil efter planen blive gennemført i første kvartal 2025.

Hvis det sker, vil Carlsberg slå sin eksisterende britiske forretning og Britvic sammen i ét selskab.

Det er forventningen, at sammenlægningen vil kunne føre til synergigevinster på omkring 100 millioner pund hen over de første fem år.

Carlsberg har mandag foruden købstilbuddet på Britvic styrket sin position på det britiske marked ved at købe partneren Marston's ud af det fælles selskab Carlsberg Marston's.

Carlsberg har i den forbindelse betalt 206 millioner pund til Marston's for at blive eneejer.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere