Andre nyheder

tir, 14 maj 2024

DFDS investerer milliardbeløb i seks batteridrevne skibe

Det danske rederi DFDS har blandt andet færger, der sejler mellem Storbritannien og Frankrig. Her ses en færge ankomme til havnen i Dover. (Arkivfoto).
Peter Nicholls/Reuters Det danske rederi DFDS har blandt andet færger, der sejler mellem Storbritannien og Frankrig. Her ses en færge ankomme til havnen i Dover. (Arkivfoto).

Det danske rederi- og logistikselskab DFDS vil investere en milliard euro, svarende til knap 7,5 milliarder kroner, i seks batteridrevne skibe.

Det skriver DFDS i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

Skibene skal ifølge planen sejle i Den Engelske Kanal og transportere passagerer og fragt mellem EU og Storbritannien.

- Dette er et vigtigt skridt mod at dekarbonisere transport over kanalen. Grundet den relativt korte afstand mellem Storbritannien og Frankrig er ruterne optimale for elektrisk færgetransport, siger Torben Carlsen, topchef i DFDS, i pressemeddelelsen.

At dekarbonisere noget vil sige at nedbringe eller fjerne CO2-udledningen ved aktiviteten.

Færgerne skal sejle på ruterne mellem Dunkirk og Calais i Frankrig og Dover i Storbritannien.

De første to færger forventes at være i drift i 2030, mens de resterende forventes at være klar inden 2035.

Rederiet har samarbejdet med myndigheder, partnere inden for infrastruktur og energileverandører i både Frankrig og Storbritannien.

- Den grønne omstilling er ikke noget, vi kan opnå på egen hånd. Uden adgang til tilstrækkelig strømforsyning på land og infrastruktur, der kan rumme ladefaciliteter i havne, kan vi ikke betjene skibene, siger Torben Carlsen.

DFDS har en ambition om at være et CO2-neutralt selskab i 2050 og have seks grønne færger i drift i 2030. To af de grønne færger bliver elektriske skibe, der sejler over Den Engelske Kanal.

DFDS har fem færger under fransk flag og beskæftiger omkring 1200 personer i Frankrig. Tre af de nye elskibe skal sejle under fransk flag.

Det danske rederi har med havnene i Dover, Calais og Dunkirk forpligtet sig til at samarbejde om at dekarbonisere skibstrafikken i Doverstrædet, som er den smalleste del af Den Engelske Kanal.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Danmark følger med i russisk grænsehændelse i Estland Russiske grænsevagter fjernede torsdag bøjer fra Narva-floden, som markerer gr... Læs mere
Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere