Andre nyheder

man, 15 apr 2024

Forskere i USA: Verden oplever igen koralblegning

En dykker undersøger koralblegning ved Great Barrier Reef i Australien i sidste måned. Amerikanske forskere i Washington siger ifølge AFP, at verden igen oplever koralblegning, hvilket betyder, at temperaturerne i havene er stigende. (Arkivfoto).
Aims/Grace Frank/Reuters En dykker undersøger koralblegning ved Great Barrier Reef i Australien i sidste måned. Amerikanske forskere i Washington siger ifølge AFP, at verden igen oplever koralblegning, hvilket betyder, at temperaturerne i havene er stigende. (Arkivfoto).

Amerikanske forskere i Washington siger ifølge AFP, at verden igen oplever koralblegning, hvilket betyder, at temperaturerne i havene er stigende.

Ifølge den amerikanske vejrtjeneste NOAA er koralrev for fjerde gang ramt af koralblegning.

- Langs kystlinjerne fra Australien over Kenya til Mexico er mange af verdens farvestrålende koralrev blevet spøgelsesagtigt blege under den fjerde koralblegning inden for de tre seneste årtier, lyder det i rapporten fra NOAA.

NOAA er en amerikansk myndighed, der studerer forholdene i havet og atmosfæren, og er verdens førende kontrolorgan på området.

- Mindst 54 lande og territorier har oplevet masseblegninger blandt deres koralrev siden februar 2023, hedder det videre i rapporten.

- Blegningen, som udløses af unormale vandtemperaturer, er registreret i over 54 procent af verdens koraller, siger NOAA's koordinator på området, Derek Manzello.

Kilde: /ritzau/AFP

Andre læser også

Trods erkendelse og ekstra penge står regeringen fast på store bededag Statsminister erkender, at hun undervurderede modstand mod store bededag, men vi... Læs mere
Salget af børneudstyr får Røde Kors’ genbrugsforretning til at vokse I 2023 havde Røde Kors Genbrug en indtjening på 107 millioner kroner. Det er i... Læs mere
Mette F.: Ukraine kan bruge danske våben på russisk territorium Våben, som Danmark har doneret til Ukraine, må bruges på russisk jord, hvis d... Læs mere
Medie: Siemens overvejer at fyre 550 i Danmark Ifølge Bloomberg News har Siemens Gamesa planer om en større fyringsrunde, der... Læs mere