Andre nyheder

fre, 19 apr 2024

Nedfaldet saks indstiller klippeindsats af stillads på Børsen

En nedfalden saks har indstillet al klipningsarbejde af stilladset omkring Børsen-bygningen.
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix En nedfalden saks har indstillet al klipningsarbejde af stilladset omkring Børsen-bygningen.

Al klipningsarbejde af stilladset på Børsen-bygningen er indstillet, indtil Hovedstadens Beredskab har fjernet en saks, der tidligere fredag faldt ned i bygningen.

Det siger indsatsleder for Københavns Beredskab Tim Ole Simonsen på et pressemøde.

- Saksen hænger i klemme mellem bygningen og stilladset. Det er endnu en ny ustabil situation, vi skal forholde os til.

- Den vejer flere ton, og det betyder, at den kan få stilladset til at åbne sig eller bevæge sig yderligere, siger han.

Beredskabet vil nu begynde arbejdet for at få frigjort saksen, der ligger i 2. sals højde, og Tim Ole Simonsen forklarer, at der risiko for, at saksen falder yderligere, og derfor kan det ikke gøres med mandskab tæt på.

- Vi vil forsøge at fastgøre nogle kæder til saksen for trække den op ad.

- Udfordringen er, at vi sikkerhedsmæssigt ikke kan have mandskab til det. Det er noget, der skal gøres på afstand med kraner og andet materiel.

Der er ingen tidsfrist for, hvornår indsatsen med at klippe stilladset igen kan genoptages, men en ny klipper skulle være på vej fra Jylland, siger Tim Ole Simonsen.

Han forventer, at den er fremme omkring klokken 18.30 til 19.00 fredag aften. Herefter skal den samles, før man kan bruge den.

Det er først, når saksen fundet og samlet op, at man igen vil begynde arbejdet med at klippe stilladset omkring Børsen op. Det vil man gøre for at udligne spændinger.

Tim Ole Simonsen siger, at man fortsat arbejder med at slukke små brænde, og det vil man flere dage endnu.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere
Måling: SF overhaler S og er landets største parti SF overhaler S med 18,8 procent af stemmerne, mens regeringspartiet går tilbage... Læs mere
Carlsberg kan tappe britisk Pepsi med muligt milliardopkøb Det kan blive til et samarbejde mellem Carlsberg og PepsiCo, hvis dansk opkøb a... Læs mere