Andre nyheder

fre, 15 mar 2024

Nordjysk festgade skal afspærres på grund af trusselsvurdering

Ned langs Jomfru Ane Gade pryder mange barer udsigten. (Arkivfoto).
Henning Bagger/Ritzau Scanpix Ned langs Jomfru Ane Gade pryder mange barer udsigten. (Arkivfoto).

Jomfru Ane Gade i Aalborg - også kendt i daglig tale som Gaden - er ofte særligt om natten spækket med mennesker og liv.

Fremover skal den sikres, så lastbiler og andre køretøjer ikke kan køre ind på gaden. Det har Nordjyllands Politi meddelt Aalborg Kommune, skriver Nordjyske.

- Det sker på baggrund af den generelle trusselsvurdering i Danmark og følger de generelle tiltag ved julemarkeder, større koncerter og lignende, siger politiinspektør Henrik Skals til mediet.

Ifølge ham er det på grund af den store menneskemængde i indre by og nattelivet.

Nordjyske skriver, at ifølge dagsordenen til et møde i By- og Landudvalget vil der være tale om såkaldte pullerter, der kan hæves og sænkes, så der kan leveres varer til butikker, restauranter og andet, der har holder til i Jomfru Ane Gade.

Afspærringer vil være at finde to steder i Bispensgade og for enden af Jomfru Ane Gade mod Ved Stranden.

Efter flere angreb i Europa i 2016, hvor lastbiler smadrede med fuld fart ind i store menneskemængder, har flere storbyer sikret deres gågader med afspærringer.

I julen 2016 påkørte en radikal islamist et julemarked på Breitscheidplatz ved Gedächtniskirche i Berlin og dræbte 12 mennesker.

Og i Nice i Frankrig samme år kørte en lastbil på strandpromenaden Promenade des Anglais gennem en menneskemængde i mere end fire minutter, hvor 86 blev dræbt.

I Københavns Kommune satte man betonklodser op ved Rådhuspladsen og Nyhavn for at holde lastbiler ude.

Flere er blevet skiftet ud, men der er fortsat afspærret for lastbiler og andre fartøj.

Også ved Christiansborg Slotsplads er en permanent terrorsikring implementeret.

85 store granitkugler, der danner en skillelinje mellem Christiansborg Slotsplads og gaden, kom til i 2019 for at sikre pladsen mod kørende terrorister.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere