Andre nyheder

søn, 18 feb 2024

"Oppenheimer" vinder pris for bedste film ved årets Bafta

Den britiske filminstruktør Christopher Nolan har søndag aften vundet sin første Bafta i kategorien bedste instruktør. Hans film, "Oppenheimer", vandt i alt syv priser.
Adrian Dennis/Ritzau Scanpix Den britiske filminstruktør Christopher Nolan har søndag aften vundet sin første Bafta i kategorien bedste instruktør. Hans film, "Oppenheimer", vandt i alt syv priser.

Filmen "Oppenheimer" har søndag aften vundet prisen for bedste film ved årets uddeling af den britiske filmpris Bafta i London.

Filmen, der handler om atombombens fader, J. Robert Oppenheimer, er instrueret af den britiske filminstruktør Christopher Nolan.

I hovedrollen ses ireren Cillian Murphy.

De to har ved aftenens uddeling vundet priserne for henholdsvis bedste instruktør og bedste mandlige hovedrolle.

Det er første gang, at Christopher Nolan vinder en Bafta for bedste instruktør.

- Jeg har så mange mennesker at takke for det her, et utroligt cast, et utroligt hold, lød det blandt andet fra Nolan i hans takketale.

Han havde forinden fået en stor tak fra Cillian Murphy, som også nævnte filmproducenten Emma Thomas i sin tale, skriver BBC.

- Tak for at se noget i mig, som jeg ikke selv kunne se, sagde Murphy henvendt til de to.

Han beskrev dem derefter som sine "Oppen-homies". Ordspillet blev mødt af latter fra salen.

I alt har "Oppenheimer", der var nomineret i 13 kategorier, vundet syv Bafta-priser.

Blandt dem er prisen for bedste mandlige birolle, som gik til amerikanske Robert Downey Jr.

"Oppenheimer" var på forhånd udråbt som en af de helt store favoritter og var den film, der var nomineret i flest kategorier.

Den var dog skarpt efterfulgt af komedien "Poor Things", som var nomineret til 11 priser, herunder prisen for bedste kvindelige hovedrolle.

Her var der succes for "Poor Things", hvis hovedrolleindehaver, Emma Stone, hev prisen hjem.

Filmen måtte dog se sig slået i mange af de andre store kategorier.

Til hovedprisen for bedste film var der i alt fem nominerede.

Foruden "Poor Things" vandt "Oppenheimer" over "Anatomy of a Fall", "The Holdovers" og "Killers of the Flower Moon".

Kilde: /ritzau/Reuters

Andre læser også

Klimaråd vil have nedbragt aftryk fra importerede fjernsyn Danskernes forbrugsaftryk fra importerede varer skal ned, og det bør regeringen... Læs mere
Folketinget hejser regnbueflaget trods kritik af Pride-organisation Flere sponsorerer har trukket støtten til Copenhagen Pride. Folketinget hejser ... Læs mere
Første gang: Folkemødet har lige mange mænd og kvinder i debatter Mette Frederiksens overfald var også et "fælles skub" mod demokratiet, siger F... Læs mere
Støjberg oplever skub og spytklatter: Der er sket et skred Det er et "skred i nogle fundamentale ting", siger Inger Støjberg i tale efter ... Læs mere
Syv ud af otte i udvalg vil gøre det lettere at bestemme egen død Mette Frederiksen (S) er fortaler for aktiv dødshjælp. I udvalg bakker stort f... Læs mere