Andre nyheder

ons, 07 feb 2024

Tidligere chefredaktør skal være vært og udvikle indhold på Podimo

Kristoffer Eriksen (til venstre) har tidligere været nyhedschef for radiokanalen Radio24syv. Her ses han sammen med Ditte Okman og Michael Bertelsen i oktober 2019, da de fik at vide, at kanalen ikke kunne fortsætte som DAB-kanal.
Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix Kristoffer Eriksen (til venstre) har tidligere været nyhedschef for radiokanalen Radio24syv. Her ses han sammen med Ditte Okman og Michael Bertelsen i oktober 2019, da de fik at vide, at kanalen ikke kunne fortsætte som DAB-kanal.

Journalist Kristoffer Eriksen er blevet ansat hos Podimo som kombineret vært, indholdsudvikler og redaktør.

Det skriver Podimo i en pressemeddelelse onsdag morgen.

Eriksen er allerede en del af Podimo, hvor han siden efteråret 2023 har været med til at lave podcasten "Banderelateret".

Fremover skal han også være vært på programmet "Verdens klogeste land", som han over for Politiken kalder "aktuel satire".

Han skal lave programmet sammen med sin gamle makker Jesper Juhl. De to stod bag satireprogrammet "Absurdistan" på DR fra 2013.

Kristoffer Eriksen siger i et interview med Politiken, at Podimo rummer "et ret stort potentiale på dokumentarområdet, hvor jeg har en del erfaring".

- En af mine første arbejdsopgaver bliver sammen med Podimos internationale team at lave en global dokumentarstrategi, hvor Podimo kan udkomme med noget fedt journalistisk indhold på en økonomisk mere bæredygtig måde, siger han til mediet.

Han mener, at satsningen kommer til at udvide Podimos målgruppe. Det siger han med henvisning til sin podcast "Banderelateret", som anlægger en journalistisk tilgang til bandemiljøet.

- Man står et sted i Podimos livscyklus nu, hvor man har behov for at tilbyde flere journalistiske formater for at udvide målgruppen og for at blive noget for nogle flere mennesker, siger han til Politiken.

I sin tid på DR var Kristoffer Eriksen blandt andet vært på tv-programmet "Detektor".

I 2018 blev han nyhedschef for daværende Radio24syv. Derfra blev han chefredaktør på Ekstra Bladet, indtil han skiftede til stillingen som chefredaktør på netmediet Frihedsbrevet.

Her stoppede han i sommeren 2023, fordi han med egne ord skulle videre.

- Jeg har på det seneste gået og glædet mig lidt for meget til at komme på sommerferie, og det går ikke, når man har min stilling, lød det på det sociale medie X i juli.

Kristoffer Eriksen siger til Politiken, at hans kontrakt med Podimo indtil videre løber året ud.

/ritzau/

Kilde:

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere