Andre nyheder

man, 05 feb 2024

Unge med en erhvervsuddannelse kommer især fra landkommuner

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at Læsø Kommune har den største andel af unge med en erhvervsuddannelse. (Arkivfoto).
Signe Goldmann/Ritzau Scanpix Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at Læsø Kommune har den største andel af unge med en erhvervsuddannelse. (Arkivfoto).

Unge fra landkommuner tager oftere en erhvervsuddannelse end unge fra en af landets større kommuner.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Danmarks Statistik.

Landkommunerne udgør to tredjedele af listen over de 25 kommuner, der havde den største andel af unge med en erhvervsuddannelse i 2022.

Til sammenligning udgør landkommunerne kun en tredjedel af alle landets 98 kommuner.

Blandt de 25 kommuner er der flest, der ligger i Jylland. To tredjedele af kommunerne er jyske.

Det er Læsø Kommune, der ligger på førstepladsen. Her har 43 procent af de nuværende 25-35-årige, der har gået i 9. klasse i kommunen, gennemført en erhvervsuddannelse.

En landkommune defineres ved at have under 30.000 indbyggere i kommunens største by og en jobtilgængelighed under 40.000.

Tendensen har ifølge Asger Bromose, der er fuldmægtig i Danmarks Statistik, været den samme i flere år.

- Det geografiske mønster, vi ser her, har ligget stabilt i en længere årrække. Ser man på udviklingen tilbage fra 2012 og frem, er det stort set de samme kommuner, der har haft højest og lavest andel af grundskoleelever, der har taget en erhvervsuddannelse, siger Asger Bromose i meddelelsen.

Ni ud ti kommuner med den laveste andel af erhvervsuddannede unge ligger i Nordsjælland og i København.

Kun ni procent af unge fra Gentofte har taget en erhvervsuddannelse. Frederiksberg, Hørsholm og Fredensborg er også blandt de kommuner, der har en lav andel af erhvervsuddannede unge.

Aarhus er den eneste kommune på listen over kommuner med laveste andel unge, der har fuldført en erhvervsuddannelse, der ikke ligger på Sjælland.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere
Måling: SF overhaler S og er landets største parti SF overhaler S med 18,8 procent af stemmerne, mens regeringspartiet går tilbage... Læs mere
Carlsberg kan tappe britisk Pepsi med muligt milliardopkøb Det kan blive til et samarbejde mellem Carlsberg og PepsiCo, hvis dansk opkøb a... Læs mere