Detailbutikker

lør, 20 apr 2024

Nyt stort underskud i Coop: 717 millioner i minus

Coop Danmark har endnu engang måttet indkassere et driftsunderskud på mere end 700 millioner kroner i 2023. (Arkivfoto).
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Coop Danmark har endnu engang måttet indkassere et driftsunderskud på mere end 700 millioner kroner i 2023. (Arkivfoto).

Der er stadig lang vej op til overskud for Coop Danmark.

Dagligvarekoncernen, der blandt andet driver Kvickly, SuperBrugsen og 365 Discount, har lørdag offentliggjort regnskabet for 2023.

Det viser et driftsresultat på minus 717 millioner kroner, hvilket blot er fem millioner bedre end regnskabet for 2022, der var koncernens værste nogensinde.

I en pressemeddelelse kaldes resultatet "stærkt utilfredsstillende":

- Det er påvirket af investeringen i ombygninger, engangsomkostninger til lukning af aktiviteter og nyetableringer, men den underliggende drift er også udfordret og ikke tilfredsstillende, lyder det i meddelelsen.

Samtidig med regnskabsaflæggelsen foretager Coop Danmark en nedskrivning af værdien af sine aktiver.

Dermed ender resultatet efter skat på minus 2,3 milliarder kroner.

Heraf står 365 Discount alene for størstedelen af nedskrivningerne på samlet 1,775 milliarder kroner.

Det er ifølge bestyrelsesformand Jeff Gravenhorst også her, at arbejdet med igen at gøre Coop Danmark til en rentabel forretning, skal stå sin prøve.

- Det ændrer ikke på vores tiltro til, at vi skal være stærke og fortsætte væksten i discount, som står for halvdelen af danskernes dagligvareindkøb, og at vi kan gøre det lønsomt.

- Men det vil tage længere tid at skabe balance i 365 Discount - der stadig er en ny kæde - i forhold til, hvornår Kvickly og SuperBrugsen igen giver overskud, siger bestyrelsesformand Jeff Gravenhorst.

Et lille lyspunkt i regnskabet stod de selvstændige brugsforeninger for. De opnåede et overskud på 21 millioner kroner mod et underskud på 192 millioner kroner sidste år.

Den samlede omsætning for Coop og brugsforeningerne endte på 46,6 milliarder kroner uden moms mod 46,9 milliarder kroner i 2022.

Coop Danmark forventer allerede i 2024 en "markant fremgang i driftsindtjeningen", men stadig et underskud.

Coop Danmark er i dag ejet af foreningen Coop amba, som i går godkendte en aftale, der betyder, at energiselskabet OK skyder ny kapital ind i Coop Danmark og får bestemmende indflydelse i selskabet fremover.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere