Detailbutikker

tir, 30 apr 2024

Rema 1000 løfter milliardsalg - men overskuddet falder betydeligt

Rema 1000-butikker i Danmark solgte for mere sidste år, men overskuddet fulgte ikke med op, viser regnskab. (Arkivfoto).
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Rema 1000-butikker i Danmark solgte for mere sidste år, men overskuddet fulgte ikke med op, viser regnskab. (Arkivfoto).

Omsætningen i de danske Rema 1000-butikker steg med ti procent i 2023 sammenlignet med året før.

Således lander salget i kædens butikker på 22,9 milliarder kroner i 2023.

Det skriver Børsen og Finans.

Rema 1000 har åbnet flere nye butikker i løbet af 2023. Men den administrerende direktør i Rema 1000 Danmark, Henrik Burkal, siger til Finans, at der også har været et stigende salg i den sammenlignelige forretning.

- Discount handler om stor volumen og stor omsætning samt effektivitet, der giver lave omkostninger. Den model ruller hos os, så vi er tilfredse med regnskabet, siger Henrik Burkal til mediet.

Han ønsker dog ikke at sige, hvad væksten i den sammenlignelige forretning har været.

Overskuddet i Rema 1000 Danmark følger ikke med det stigende salg.

I 2023 lander resultatet på 463 millioner kroner. Det er et fald på 177 millioner kroner fra året før, hvor regnskabet dog var præget af indtægter fra salg af ejendomme, skriver Finans.

Faldet i resultatet skyldes ifølge mediet også blandt andet udgifter i forbindelse med overtagelsen af aktiviteter fra Aldi.

Rema 1000 fik sidste år den endelige godkendelse af konkurrencemyndighederne til at overtage i alt 114 Aldi-butikker.

I samme ombæring forpligtede kæden sig dog til at sælge en mindre del af dem, så aftalen ikke risikerede at ødelægge konkurrencen i nogle lokalområder.

I år regner man med, at 70 nye Rema-butikker kommer til, skriver Finans. De fleste af dem har oprindeligt været klistret til med Aldis navn.

Årsregnskabet dækker en periode, som har været præget af hård konkurrence på detailmarkedet samt store bevægelser.

Mens Rema 1000 og i høj grad Salling Group med butikskæderne Bilka, Føtex og Netto er kommet stærkt ud på den anden side, ser det anderledes svært ud for Coop.

For ti dage siden kunne Coop præsentere et bragende underskud. Denne gang endte driftsresultatet på minus 717 millioner kroner for 2023.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere