EU

tir, 30 apr 2024

Ledige efter lukning af Danish Crown-slagteri får EU-støtte

Danish Crown lukkede i april sidste år slagteriet i Sæby, hvor omkring 800 medarbejdere blev afskediget. (Arkivfoto).
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Danish Crown lukkede i april sidste år slagteriet i Sæby, hvor omkring 800 medarbejdere blev afskediget. (Arkivfoto).

EU-Kommissionen har bevilget godt 23 millioner kroner til at hjælpe tidligere ansatte på Danish Crowns nedlagte slagteri i Sæby tilbage på arbejdsmarkedet.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om 390 tidligere ansatte, der ved ansøgningens tidspunkt i efteråret 2023 fortsat var ledige.

- Rigtig mange slås stadig for at finde et nyt job efter den mavepuster, det var for medarbejdere og lokalsamfund, når en stor virksomhed efter over 100 år lukker, lyder det fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i pressemeddelelsen.

- Det er glædeligt, at der kommer flere penge, for hjælpen er der fortsat hårdt brug for, siger hun.

60 procent af de 23 millioner kroner kommer fra Globaliseringsfonden i EU. Resten er national medfinansiering.

Danish Crown lukkede i april sidste år slagteriet i Sæby, hvor omkring 800 medarbejdere blev afskediget.

Frederikshavn Kommune fik 7,9 millioner kroner fra varslingspuljen til at hjælpe de afskedigede medarbejdere tilbage i job.

Kommunen tog derudover initiativ til, at Danmark søgte EU-støtte til indsatsen. Og de midler er nu blevet bevilget.

Beslutningen om at lukke slagteriet i Sæby blev begrundet med, at antallet af grise til slagtning i Danmark var faldet med mere end ti procent det seneste år.

Derfor stod Danish Crown med kapacitet til at slagte langt flere grise, end der hver uge blev leveret til koncernens slagterier.

Bestyrelsen indstillede derfor et af koncernens seks griseslagterier i Danmark til lukning.

- Det er trist, at vi skal sige farvel til så mange dygtige og loyale medarbejdere, men en så kraftig nedgang i antallet af slagtninger tvinger os til at reagere, lød det sidste år fra Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere