EU

man, 23 dec 2024

Regeringen vil igen have mere tid til at indfri EU-vanddirektiv

Minister for grøn trepart Jeppe Bruus (S) siger, at Danmark er på bagkant i forhold til EU-direktiv, der skal sikre bedre vandmiljø. (Arkivfoto).
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Minister for grøn trepart Jeppe Bruus (S) siger, at Danmark er på bagkant i forhold til EU-direktiv, der skal sikre bedre vandmiljø. (Arkivfoto).

Danmark når ikke at leve op til kravene i et EU-direktiv, der skal sikre bedre vandmiljø, inden den fastsatte deadline i 2027.

I hvert fald ikke hvis man skal tro et internt dokument fra regeringen, som aftalepartierne i den grønne trepartsaftale har modtaget.

Det skriver Information, som har set det lækkede dokument.

Først i "2033 og efter" regner regeringen med at have gennemført de nødvendige indsatser for søer, vandløb og grundvand, står der ifølge mediet.

Der er tale om EU's vandrammedirektiv, der blev vedtaget tilbage i 2000.

Egentlig skulle medlemslandene have indfriet kravene i direktivet inden 2015, men dog med mulighed for at udskyde indtil 2027.

Det har i en periode været alment kendt, at Danmark hverken ville nå det inden for den ene eller den anden skæringsdato.

Minister for Grøn Trepart Jeppe Bruus (S) bekræfter over for Information, at regeringen tidligst regner med at være i mål med indsatsen for vandmiljøet i 2033.

- At vi ikke når vandrammedirektivet, står klart for de fleste. Jeg må bare sige, at det endnu engang er resultatet af, at der desværre er sket alt for lidt i for mange år, siger han.

- Vi er på bagkant, og derfor er jeg glad for at stå i spidsen for et ministerium, som skaber rammerne og mulighederne for, at vi kan speede væsentligt op, i forhold til hvad der er lavet tidligere.

Fredag sendte regeringen opdaterede vandområdeplaner i høring.

De skal resultere i, at de lokale treparter kan begynde at planlægge indsatsen for næste år, der skal medføre mindre udledning af kvælstof.

Den opdaterede version indeholder mere ambitiøse indsatser end planen fra sidste år.

Jeppe Bruus sagde i den forbindelse, at han glædede sig over, at man med den grønne trepart var kommet tættere på målet om at leve op til EU-direktivet. Blandt andet med en grøn arealfond på 40 milliarder kroner.

- Det er ambitiøst, men det er også de indsatser, der skal til, for at vi kan få god tilstand i vores vandløb, søer, kystvande og vores grundvand. Derfor er det meget vigtigt, det der nu foregår, lød det.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

DSV-overskud faldt en smule sidste år DSV's overskud dykkede sidste år, som dog trods alt endte med et plus på 10,2 ... Læs mere
Trods øget salg af stomiposer falder overskuddet hos Coloplast Coloplasts salg inden for stomi er vokset syv procent drevet af salg af stomipos... Læs mere
Mette Frederiksen skal tale sikkerhed med premierminister i London Statsministeren er tirsdag i London for at mødes med Storbritanniens premiermin... Læs mere
Bavarian-aktien falder med 10 procent efter ny prognose Investorerne har ikke taget godt imod Bavarian Nordics forventninger til 2025. A... Læs mere
Møbelkæde hyrer supermodel som kreativ direktør Helena Christensen skal udvikle designet af Boconcepts møbler og interiør og b... Læs mere