Finans

fre, 10 maj 2024

Krav mod Lauritz.com er på nuværende tidspunkt 172 millioner

Konkursboet efter Lauritz.com modtager fortsat anmeldelser, og der bliver derfor løbende registreret krav, lyder det fra kuratorerne. (Arkivfoto).
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Konkursboet efter Lauritz.com modtager fortsat anmeldelser, og der bliver derfor løbende registreret krav, lyder det fra kuratorerne. (Arkivfoto).

Mens kravene til Lauritz.com løber op i et trecifret millionbeløb, er aktiverne i konkursboet på nuværende tidspunkt opgjort til knap 6,2 millioner kroner.

Det fremgår af en redegørelse fra de to kuratorer i konkursboet, Rune Derno og Henrik Selchau Poulsen.

Der er blandt andet hentet penge ved at sælge ud af kunst samt ved salget af Lauritz.com til ejerne af Auktionshuset Hørsholm.

Kravene mod konkursboet er opgjort til knap 172 millioner kroner. Konkursboet modtager fortsat anmeldelser, og der bliver derfor løbende registreret krav, lyder det.

Kuratorerne meddelte 1. august, at hovedparten af Lauritz.com var blevet solgt til Auktionshuset.com, som også ejer Auktionshuset Hørsholm.

I redegørelsen fremgår det, at konkursboet fik en købesum på 2,9 millioner kroner. Heraf er 1 million pantesikrede aktiver i form af varemærket "Lauritz.com", skriver kuratellet.

Kuratorerne skriver desuden, at der 30. juli 2024 vil blive overført yderligere 1,16 millioner til konkursboet, hvis vilkårene i en såkaldt earn-out er opfyldt.

En earn-out er en aftale mellem køber og sælger, hvor den endelige købesum er afhængig af virksomhedens fremtidige indtjening.

Det er endnu usikkert, om vilkårene i aftalen bliver opfyldt, lyder det fra kuratorerne.

Kuratellet har desuden rettet krav mod Bengt Sundstrøms private selskaber Blixtz Holding og Ejendomsselskabet Blixtz. De samlede krav mod de to selskaber er på lidt over 20 millioner kroner.

Der er blevet indgået en aftale mellem Lauritz.com og Blixtz Holding-koncernselskaberne samt disses ultimative ejere, skriver kuratorerne.

Som led i aftalen har selskaberne frivilligt indvilget i at anerkende 19,8 millioner kroner af de rejste krav samt at frafalde modregning med alle modkrav.

Om Blixtz-koncernen er i stand til at betale, afhænger dog af om det væsentligste aktiv bliver solgt. Det er en ejendom i Frankrig.

Bengt Sundstrøm ejer vinslottet Chateau Vignelaure i Frankrig.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Danmark følger med i russisk grænsehændelse i Estland Russiske grænsevagter fjernede torsdag bøjer fra Narva-floden, som markerer gr... Læs mere
Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere