Finans

tir, 14 maj 2024

Medie: Private investorer vil indgå forlig i OW Bunker-sag

OW Bunker gik konkurs 7. november 2014, blot få måneder efter at virksomheden var blevet børsnoteret. (Arkivfoto).
Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix OW Bunker gik konkurs 7. november 2014, blot få måneder efter at virksomheden var blevet børsnoteret. (Arkivfoto).

Private investorer, der tabte penge, da olieselskabet OW Bunker krakkede i 2014, vil indgå forlig i sagen.

Det skriver erhvervsmediet ShippingWatch på baggrund af et referat fra et bestyrelsesmøde i Foreningen OW Bunker-Investor.

Foreningen består af cirka 3500 tidligere aktionærer, som samlet set tabte 260 millioner kroner på OW Bunkers konkurs, skriver mediet.

De tidligere aktionærer har anlagt et gruppesøgsmål mod den tidligere ledelse i OW Bunker og den tidligere ejer, kapitalfonden Altor.

- Den væsentligste årsag til at acceptere forliget er, at sagen allerede har varet i næsten ti år, samt det faktum at landsretten har besluttet, at sagen skal gennemføres uden syn- og skønsmænd. Dermed er et af de vigtigste beviser i sagen afskåret i sagen, lyder det i mødereferatet ifølge ShippingWatch.

Derfor vurderes det i referatet, at sagen er blevet svækket, og at det vil være sværere at få medhold.

Det er ifølge ShippingWatch uklart, hvor mange af de private investorer som får del i forliget.

I februar beskrev ShippingWatch, at 24 pensionskasser var villige til at indgå forlig i erstatningssager med et samlet beløb på 665 millioner kroner inklusive omkostninger til sagen.

Beløbet er betydeligt lavere end det oprindelige krav fra pensionskasserne, skriver ShippingWatch.

OW Bunker gik konkurs 7. november 2014, blot få måneder efter at virksomheden var blevet børsnoteret.

Virksomheden gik konkurs, fordi den havde lidt et stort tab i datterselskabet Dynamic Oil Trading i Singapore.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - i daglig tale Bagmandspolitiet - efterforskede sagen og rejste sigtelse mod flere personer, blandt andre topchef Jim Pedersen.

Jim Pedersen døde imidlertid i marts 2017 efter længere tids sygdom. Han blev 57 år.

I juni 2019 blev den tidligere direktør i Dynamic Oil Trading Lars Møller idømt fem års fængsel for mandatsvig af særlig grov beskaffenhed ved Vestre Landsret.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Danmark følger med i russisk grænsehændelse i Estland Russiske grænsevagter fjernede torsdag bøjer fra Narva-floden, som markerer gr... Læs mere
Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere