Finans

fre, 03 maj 2024

Rockwool forventer bedre år efter fart på salg til erhvervsbyggeri

Ifølge Rockwool selv var der en "markant" stigning i salget inden for erhvervsbyggeri i Central- og Østeuropa i første kvartal trods inflation. Her ses billede fra Rockwool i Hobro november 2022. (Arkivfoto.)
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Ifølge Rockwool selv var der en "markant" stigning i salget inden for erhvervsbyggeri i Central- og Østeuropa i første kvartal trods inflation. Her ses billede fra Rockwool i Hobro november 2022. (Arkivfoto.)

Isoleringsproducenten Rockwool har set et bedre salg end ventet inden for erhvervsbyggeri i løbet af årets første kvartal.

Derfor opjusterer selskabet nu sine forventninger til 2024. Nu forventer Rockwool en vækst i omsætningen på omkring midt-encifret procent. Tidligere lød forventningen, at salget ville ligge på niveau med 2023.

Det skriver Rockwool i en selskabsmeddelelse.

Her offentliggør selskabet også salgstal for årets første tre måneder. Her har det solgt for 918 millioner euro, svarende til omkring 6,8 milliarder kroner. Det svarer til en stigning på seks procent i lokal valuta.

Driftsoverskuddet har også taget et pænt spring på 46 procent, og er i årets første tre måneder opgjort til 152 millioner euro. Det svarer til cirka 1,1 milliard kroner.

Ifølge Rockwool selv var der en "markant" stigning i salget inden for erhvervsbyggeri i Central- og Østeuropa. Men inflationen spøger fortsat, lyder det.

- Til trods for en god indtjening i første kvartal af 2024, ser vi fortsat en vedholdende inflation. Nogle driftsomkostninger er igen begyndt at stige, hvilket vi forventer at se effekten af i de kommende kvartaler, skriver Rockwool i selskabsmeddelelsen.

Omkring klokken 14.40 ligger Rockwool i toppen af det danske C25-indeks med en stigning på ti procent.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere