Finans

tir, 14 maj 2024

Salg af endoskoper hiver væksten op hos Ambu

Britt Meelby Jensen har været topchef i Ambu siden 2022. I april opjusterede selskabet sine forventninger til hele regnskabsåret. (Arkivfoto).
Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix Britt Meelby Jensen har været topchef i Ambu siden 2022. I april opjusterede selskabet sine forventninger til hele regnskabsåret. (Arkivfoto).

Der er gang i Ambus salg af endoskoper, og den del af forretningen er med til at hive væksten op i hele selskabet op.

I andet kvartal af det skæve regnskabsår 2023/2024 voksede medicoselskabets salg af endoskoper med 22,3 procent organisk. I perioden solgte Ambu endoskoper for 807 millioner kroner.

Det viser selskabets kvartalsregnskab, som er blevet offentliggjort tirsdag morgen.

Organisk vækst er et udtryk for udviklingen i omsætning eller overskud fraregnet opkøb af virksomheder og udsving i valutakurser.

Det giver dermed et mere retvisende billede af, om et selskab reelt vokser eller går tilbage.

Væksten i endoskopsalget var primært drevet af Ambus eksisterende produkter til engangsbrug, skriver selskabet i regnskabet.

Salget af endoskoper til luftveje har været positivt påvirket af influenzasæsonen og lander på en organisk vækst på 13,9 procent.

Fraregner man endoskoper til luftvejene var den organiske vækst i endoskopforretningen på 33,3 procent.

Særligt salget af endoskoper til øre, næse, hals samt urinvejene er vokset. Det skyldes blandt andet en øget ordrevækst og nye kunder i Nordamerika og Europa.

Den organiske vækst for hele selskabet i andet kvartal lyder på 15,5 procent og en samlet omsætning på knap 1,4 milliarder kroner.

Ambu har i kvartalet tjent 144 millioner kroner efter skat.

I april opjusterede Ambu sine forventninger til væksten i hele regnskabsåret. Fra tidligere forventet 7-10 procent, forventer Ambu nu at forretningen vokser 10-12 procent organisk.

De forbedrede udsigter er blandt andet et resultat af bedre end forventede resultater af kontraktforhandlinger inden for anæstesi og patientovervågning samt stærk vækst i salg af endoskoper.

Ambu udvikler og producerer medicinsk udstyr til hospitaler og redningstjenester.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Danmark følger med i russisk grænsehændelse i Estland Russiske grænsevagter fjernede torsdag bøjer fra Narva-floden, som markerer gr... Læs mere
Danmarks største forsvarsfirma øger salg og indtjening i konfliktår Terma løfter sløret for strategi med ambitionen om at fordoble omsætningen ov... Læs mere
Raoul Grünthal bliver formand i JP/Politikens Hus Lars Munch stopper som formand i JP/Politikens Hus efter få uger. Han bliver fo... Læs mere
Styrelse sender i maj endelige vurderinger for ejerlejligheder Det bliver første gang i cirka ti år, at landets ejere af cirka 300.000 ejerle... Læs mere
Stine Bosse vil erstatte den danske krone med euroen I en valgtest har Stine Bosse erklæret sig helt enig i at erstatte den danske k... Læs mere