Finans

tor, 30 maj 2024

SAS har tabt 2,8 milliarder kroner på et halvt år

SAS afventer i øjeblikket, at EU og det svenske retssystem godkender selskabets rekonstruktionsplan. I marts blev planen godkendt af en amerikansk konkursdomstol. (Arkivfoto).
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix SAS afventer i øjeblikket, at EU og det svenske retssystem godkender selskabets rekonstruktionsplan. I marts blev planen godkendt af en amerikansk konkursdomstol. (Arkivfoto).

Flyselskabet SAS tabte knap 4,4 milliarder svenske kroner fra november 2023 til april 2024. Det svarer til omkring 2,8 milliarder kroner.

Det viser SAS' halvårsregnskab, som er blevet offentliggjort torsdag morgen.

I samme periode lyder flyselskabets omsætning på 18,9 milliarder svenske kroner. Det svarer til cirka 12,2 milliarder danske kroner. Det er lidt over 12 procent mere end samme periode i regnskabsåret før.

SAS afventer i øjeblikket, at EU og det svenske retssystem godkender selskabets rekonstruktionsplan. I marts blev planen godkendt af en amerikansk konkursdomstol.

Selskabet forventer at komme helt ud af den konkursbeskyttelse, der har været i gang siden 2022, i løbet af sommeren. Denne tidsplan kan dog ændre sig, skriver SAS i regnskabet.

I en kommentar til regnskabet påpeger Anko van der Werff, topchef i SAS, at selskabet i løbet af andet kvartal både fik godkendelse fra den amerikanske domstol og har søgt om en reorganisering af selskabet i Sverige.

- Det betyder, at vi er nået en kæmpe milepæl i vores transformationsplan. Vi glæder os til at fremstå som et konkurrencedygtigt og økonomisk stærkere flyselskab med en stabil kapitalstruktur, siger Anko van der Werff.

Et konsortium bestående af fire parter vil samlet investere 13,2 milliarder svenske kroner - omkring 8,5 milliarder danske kroner - i SAS og dermed overtage ejerskabet.

Konsortiet består af kapitalfonden Castlelake, flyselskabet Air France-KLM, Lind Invest, med den danske erhvervsmand Henrik Lind i spidsen, og den danske stat, som samlet vil investere omkring 13,2 milliarder svenske kroner.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere