Gaza

lør, 27 apr 2024

Israel sender forslag om våbenhvile til Hamas

Palæstinensere forsøger her at identificere lig, som blev fundet i en massegrav ved et hospital i den sydlige del af Gazastriben.
-/Ritzau Scanpix Palæstinensere forsøger her at identificere lig, som blev fundet i en massegrav ved et hospital i den sydlige del af Gazastriben.

Israel har sendt et forslag til den væbnede islamistiske gruppe Hamas om at indføre våbenstilstand i Gazastriben, hvor flere end 34.000 mennesker har mistet livet i krigen mellem de to parter.

Det oplyser bevægelsens vicechef i Gazastriben, Khalil al-Hayya, ifølge nyhedsbureauet Reuters natten til lørdag i en officiel udtalelse.

Bevægelsen, hvis øverste ledere holder til i Qatar, udpensler ikke, hvilke betingelser Israel stiller for at indføre våbenstilstand i Gazastriben.

Israel har før foreslået, at en våbenstilstand skal betinges af, at samtlige af de gidsler, som Hamas tog i forbindelse med angrebet 7. oktober, skal løslades.

Hamas siger i udtalelsen, at man nu vil se på forslaget, inden man afgiver et svar til Israel.

Ifølge nyhedsbureauet AFP menes 129 gidsler stadig at befinde sig i Gazastriben. Tallet inkluderer også de 34, som menes at have mistet livet i Hamas' varetægt.

Gidslerne blev bragt til Gazastriben som led i Hamas' angreb på Israel, som fandt sted 7. oktober.

Ifølge israelske tal mistede flere end 1100 personer livet i angrebet.

Modangrebene i Gazastriben har ifølge de lokale sundhedsmyndigheder, som kontrolleres af Hamas' politbureau, kostet 34.356 mennesker livet i det palæstinensiske område.

Israel og Hamas har flere gange forsøgt at indføre våbenstilstand.

Det er blandt andet sket for at gøre det nemmere at få leveret humanitær nødhjælp til området, som i længere tid er blevet meldt i fare for omfattende hungersnød af internationale hjælpeorganisationer.

Gazastriben ligger mellem Middelhavet, Egypten og Israel.

Området er på størrelse med den danske ø Mors. Der bor cirka 2,3 millioner mennesker.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Valgnævn afviser Lars Boje Mathiesens ønsker til partinavn Lars Boje Mathiesens nye parti kommer ikke til at hedde hverken Danmarks Bedste ... Læs mere
Eksperter foreslår ny reform trods rekordhøj beskæftigelse Der har aldrig været flere i job i Danmark, og ekspertgruppe lægger op til den... Læs mere
Måling: SF overhaler S og er landets største parti SF overhaler S med 18,8 procent af stemmerne, mens regeringspartiet går tilbage... Læs mere
Carlsberg kan tappe britisk Pepsi med muligt milliardopkøb Det kan blive til et samarbejde mellem Carlsberg og PepsiCo, hvis dansk opkøb a... Læs mere