Gaza

lør, 27 apr 2024

Politi opløser propalæstinensisk protestlejr på universitet i USA

En protestlejr er lørdag blevet opløst på Northeastern University i Boston. Tidligere på ugen lavede propalæstinensiske demonstranter en menneskekæde rundt om en lejr på universitetet.
Joseph Prezioso/Ritzau Scanpix En protestlejr er lørdag blevet opløst på Northeastern University i Boston. Tidligere på ugen lavede propalæstinensiske demonstranter en menneskekæde rundt om en lejr på universitetet.

En propalæstinensisk protestlejr på et universitetscampus i Boston er lørdag morgen lokal tid blevet opløst i en politiaktion.

Omkring 100 personer blev tilbageholdt i forbindelse med aktionen.

Det oplyser universitetet ved navn Northeastern University på det sociale medie X.

I opslaget lyder det videre, at de studerende, der kunne fremvise et gyldigt universitetskort, hvor deres id fremgik, blev løsladt.

De vil på universitetet stå over for "disciplinærsager".

De personer, der afviste at oplyse deres "tilhørsforhold", blev anholdt.

- Det, der begyndte som en studenterdemonstration for to dage siden, blev infiltreret af professionelle arrangører uden tilknytning til Northeastern, skriver universitetet.

Aktionen er sket, mens demonstrationer mod Israels krigshandlinger i Gaza og USA's støtte til landet har spredt sig til universiteter på tværs af USA.

For eksempel blev i alt 133 personer anholdt og senere løsladt natten til tirsdag ved New York University (NYU).

Her valgte politiet at opløse en protestlejr efter at være blevet tilkaldt.

Universitetet havde en formodning om, at mange af de anholdte ikke kom fra NYU.

På Northeastern University var det brugen af "fjendtligsindede antisemitiske udsagn", herunder "dræb jøderne", der "krydsede grænsen", oplyser universitetet.

- Vi kan ikke tolerere denne form for had på vores campus, skriver universitetet på X.

Situationen på universiteterne har tidligere fået USA's præsident, Joe Biden, på banen.

I en erklæring i forbindelse med den jødiske påske har han tidligere fordømt "åbenlys antisemitisme" på universiteter.

- Selv i de seneste dage har vi set krænkelser og opfordringer til vold mod jøder. Denne åbenlyse antisemitisme er forkastelig og farlig - og den har absolut ingen plads på universiteter eller andre steder i landet.

Inden præsidentens erklæring udsendte Det Hvide Hus ifølge BBC en fordømmelse, efter at videobilleder fra universiteter viste demonstranter, der udtrykte støtte til den militante, palæstinensiske Hamas-bevægelses angreb på Israel den 7. oktober 2023.

Kilde: /ritzau/AFP

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere