Gaza

tor, 18 apr 2024

Qatar tager sin mæglerrolle i Gaza op til overvejelse

- Vi opfordrer konstant det internationale samfund til at genoptage dets ansvar og til at stoppe denne krig, lyder det fra Qatars premierminister. Han fortæller, at Qatar er i gang med at revurdere sin rolle som mægler. (Arkivfoto).
Karim Jaafar/Ritzau Scanpix - Vi opfordrer konstant det internationale samfund til at genoptage dets ansvar og til at stoppe denne krig, lyder det fra Qatars premierminister. Han fortæller, at Qatar er i gang med at revurdere sin rolle som mægler. (Arkivfoto).

Qatar revurderer sin rolle som mægler mellem Israel og Hamas.

Det siger landets premierminister, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, onsdag aften på en konference i hovedstaden Doha, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Qatar er i gang med en fuldstændig reevaluering af sin rolle, lyder det fra premierministeren.

- Det sker en udnyttelse og et misbrug af Qatars rolle.

Han mener blandt andet, at flere politikere forsøger at score "billige point" ved at føre en politisk kampagne, som egentlig bare går ud på at "fornærme Qatar".

Premierministeren uddyber dog ikke, præcis hvem han mener udnytter Qatar.

Qatar har sammen med USA og Egypten gennem de seneste uger deltaget i samtaler, hvor man blandt andet forsøger at forhandle sig frem til en aftale om våbenhvile i Gaza. Man forsøger samtidig at sikre en frigivelse af israelske gidsler.

Mæglerne havde håbet på, at der ville ske en våbenhvile før ramadanen, der er islams hellige måned, begyndte. Det lykkedes dog ikke.

Tidligere onsdag lød det fra premierministeren, at forhandlingerne lige nu står stille.

- Vi er et ømtåleligt sted lige nu, hvor tiden bliver trukket ud. Vi gør vores bedste for at håndtere dette.

Israel, herunder landets premierminister Benjamin Netanyahu, har ofte kritiseret Qatars mægling. Det er kritik, som Qatar hver gang har afvist.

Frygten for at krigen mellem Hamas og Israel vil sprede sig, og at den vil komme til at præge hele regionen, er den seneste tid vokset.

Det er blandt andet sket, efter Iran i weekenden for første gang rettede et direkte angreb mod ærkefjenden Israel.

Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani siger om dette, at Qatar "fra begyndelsen af denne krig advarede om en udvidelse af konflikten, og i dag ser vi konflikter flere forskellige steder".

- Vi opfordrer konstant det internationale samfund til at genoptage dets ansvar og til at stoppe denne krig, lyder det fra premierministeren.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Frederiksen satser på snarlig aflivning af rygter om EU-job Mette Frederiksen (S) mødes mandag med EU-regeringschefer. Hun håber på hurti... Læs mere
Bødskov vil undgå containerkirkegårde i havet med skærpede krav Før jul tabte et Mærsk-skib 46 containere i Nordsøen. Nu vil erhvervsminister... Læs mere
Fem milliarder skattekroner er på vej tilbage til boligejere I alt 11,3 milliarder kroner skal retur til boligejere, der har betalt for meget... Læs mere