Gaza

man, 22 apr 2024

Sundhedspersonale i Gaza menes at finde 200 lig på hospital

To mænd går 24. marts rundt i området omkring al-Nasser-hospitalet, der er præget af store ødelæggelser.
-/Ritzau Scanpix To mænd går 24. marts rundt i området omkring al-Nasser-hospitalet, der er præget af store ødelæggelser.

Gazas civilforsvar har mandag oplyst, at sundhedspersonale har fundet 200 lig på et hospital i Khan Younis i det sydlige Gaza i løbet af de seneste tre dage.

De dræbte personer menes at være blevet begravet af israelske styrker.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Sundhedsmyndighederne i Gaza, der kontrolleres af Hamas, siger, at næsten 34.100 mennesker er blevet dræbt i Gaza, siden konflikten begyndte i oktober.

Det israelske militær er blevet forholdt fundet af de 200 lig. I et svar til AFP lyder det:

- Vi vender tilbage til jer i forhold til denne sag.

Mahmud Bassal, der er talsperson for civilforsvaret, oplyser, at der stadigvæk bliver fundet flere lig på al-Nasser-hospitalet.

Søndag oplyste han, at nogle af de dræbte formodes tortureret.

Talspersonen oplyser yderligere, at flere af ligene er begyndt at gå i forrådnelse. Det gør det svært at identificere identiteten på de fundne.

Ismail al-Thawabta, der er embedsmand på Hamas-regeringens pressekontor, oplyser, at antallet af fundne lig på hospitalet er 283.

- Vi har fundet massegrave inde på al-Nasser-hospitalet med personer, der er blevet dræbt af besættelsesmagten (Israel, red.), har al-Thawabta udtalt.

Muhammad al-Mughayyir, en anden embedsmand fra Gazas civilforsvar, har også bekræftet fundet af ligene på hospitalet og siger, at arbejdet med at udgrave de resterende vil fortsætte frem til torsdag.

I marts kom beretninger om overgreb begået af de israelske styrker ud fra hospitalet.

Læger på al-Nasser-hospitalet blev slået og udsat for forskellige former for nedværdigende behandling af israelske soldater, efter at Israels militær indtog hospitalet i midten af februar.

Det fortalte flere ansatte på hospitalet til det britiske medie BBC.

Israels militær oplyste til BBC, at når det foretager anholdelser, er det ofte nødvendigt, at de anholdte, hvis de er mistænkt for terror, tager deres tøj af, så tøjet kan blive undersøgt for sprængstoffer eller andre våben.

Kilde: /ritzau/

Andre læser også

Norwegian-overskud skrumper trods omsætningsfremgang Norwegian øgede omsætningen med 36 procent i andet kvartal i år. Nettoresulta... Læs mere
Erhvervsminister skal forholde sig til turistskat i København På Københavns Rådhus er der udarbejdet fire modeller for en særafgift for tu... Læs mere
Faldende inflation i USA kan betyde lavere rente på danske boliglån Inflationen i USA er faldet fra 3,3 procent til 3,0 procent fra maj til juni, og... Læs mere
Danmark skal bidrage til en million angrebsdroner til Ukraine Koalitionen ledet af Letland, Storbritannien og Ukraine skal sikre en million an... Læs mere
Sommerhuspriserne når højeste niveau i 13 år Ifølge Boligsidens markedsindeks var sommerhuspriserne i juni på deres højest... Læs mere