Iværksætter

fre, 20 maj 2022

Derfor skal du have et Advisory Board til din virksomhed

Derfor skal du have et Advisory Board til din virksomhed

Har du overvejet at få et Advisory Board til din virksomhed? Det kan være en rigtig god idé, hvis du vil have uvildige rådgivere, der kan hjælpe dig med at træffe de bedste beslutninger for din forretning. I denne artikel fortæller vi mere om, hvad et Advisory Board er, og hvorfor det kan være en god idé at have et til sin virksomhed.

Hvad er et Advisory Board?

Et Advisory Board er et udvalg af eksterne rådgivere, som man kan trække på for at få viden og input til beslutninger i virksomheden. Advisory Boards består typisk af fagligt kompetente personer, som har erfaring med den type forretning, man driver. De kan også have andre kompetencer, f.eks. inden for ledelse eller strategi, som er relevante for virksomheden.

Advisory Boards er ofte tilknyttet store virksomheder, men kan også sagtens være tilknyttet mindre virksomheder. De fleste virksomheder har dog ikke et sådant udvalg, men det kan være en rigtig god idé at have et.

Bliv klogere på et Advisory Board herunder.

Hvilke fordele er der ved at hæve et Advisory Board?

 • De kan hjælpe med at tage beslutninger på et højere niveau.
 • De kan give input til virksomhedens strategi.
 • De kan være med til at udvikle virksomheden på længere sigt.
 • De kan fungere som et netværk til kunder, samarbejdspartnere og andre interessenter.
 • De kan hjælpe med at rekruttere nye medarbejdere.

Der er altså mange fordele ved at have et Advisory Board, og det kan være en god investering som virksomhed.

Hvor kan man finde et Advisory Board?

Det er ikke så svært at finde et Advisory Board, men det kan være en udfordring at finde de rigtige medlemmer.

Her er nogle steder, hvor du kan starte din søgning:

 • Erhvervsorganisationer
 • Erhvervsnetværk
 • Konsulenthuse
 • Businessuddannelser

Det er også en god idé at spørge dine venner, bekendte og forretningsforbindelser, om de kender nogen, der kunne være interesserede i at være medlem af et Advisory Board. Nogle gange skal man bare spørge!

Hvordan finder man de rigtige medlemmer?

Når du har fundet et par mulige kandidater, er det vigtigt at sikre, at de har de kompetencer og den viden, som du ønsker at gøre nytte af.

En god tommelfingerregel er at have mindst én person i hvert af følgende områder:

 • Virksomhedsdrift og -styring
 • Markedsføring og salg
 • Økonomi og finansiering

Dog er det naturligvis helt op til dig hvad det er for et type medlem du søger. Så længe at der er en klar og tydelig connection mellem medlemmet og din virksomhed, så giver det sikkert godt mening.

Hvad skal man forvente af sine Advisory Board medlemmer?

Det er forskelligt hvor meget tid og energi dine Advisory Board medlemmer kan lægge i virksomheden. Nogle har mulighed for at afsætte en del af dag til at hjælpe dig, mens andre kun kan hjælpe dig med et par timer om ugen.

Det er helt fint at have forskellige typer af engagement fra dine Advisory Board medlemmer, så længe alle er enige om deres rolle og forventningerne til hinanden. Derfor bør du også lave en forventningsafstemning i din søgen af medlemmer.

En anden ting du skal overveje er hvilke kompetencer dine Advisory Board medlemmer skal have.

Ofte vil det være en fordel at have medlemmer der besidder forskellige kompetencer, så I kan få den bedst mulige rådgivning til virksomheden.

En ting er sikkert – et Advisory Board kan være en stor hjælp for din virksomhed, og derfor kan det være en god idé at overveje om ikke dette er noget for netop din virksomhed.

Hvad er forskellen på et Advisory Board og en bestyrelse?

Et Advisory Board er ofte et uformelt netværk, der fungerer som en rådgivende komité for et firma. De fleste medlemmer af et Advisory Board er ikke ansat i virksomheden, men de har normalt en bred vifte af relevante kompetencer, som kan hjælpe en virksomhed.

En bestyrelse er ofte formelt organiseret og har til opgave at godkende store beslutninger omkring virksomheden. De fleste medlemmer af en bestyrelse er ansat i virksomheden eller har tidligere haft en tilknytning til en virksomhed. Vi har skrevet en artikel om bestyrelse, som du kan læse her: https://erhvervsfronten.dk/hvordan-bliver-man-medlem-af-en-bestyrelse/

Koster et Advisory Board penge?

Et Advisory Board koster normalt ikke penge, da medlemmerne af netværket ofte er villige til at hjælpe gratis. Dog kan det være nødvendigt at betale for udgifter såsom møder, transport og forplejning. Hvis dit medlem bor langt væk fra din virksomhed kan det være du bør tilbyde gratis transport.

Andre læser også

Vores naturgasforbrug fortsætter med at falde Det danske forbrug af naturgas faldt 3,6 procent sidste år, samtidig med at vi ... Læs mere
EL-leder kalder EU-valg for mistillidserklæring til regeringen Regeringen bør udskrive valg efter ”mistillidserklæring” ved EU-valg, mene... Læs mere
Hver anden ansøger til erhvervsuddannelse har over tre kvarter til skole Knap halvdelen af alle ansøgere til erhvervsuddannelserne har mere end 45 minut... Læs mere
Meta udsætter træning af kunstig intelligens i Europa efter kritik Efter pres fra datasikkerhedsmyndigheder udskyder Meta planer om at anvende brug... Læs mere
Novo-topchef skal forklare sig om høj pris på lægemidler i Senatet Lars Fruergaard Jørgensen har sagt ja til at svare på spørgsmål om prissætn... Læs mere