Krimi

fre, 19 apr 2024

To anholdt i Tyskland - mistænkt for at planlægge sabotageangreb

To personer er blevet anholdt i Tyskland - mistænkt for at planlægge sabotageangreb. - Vi kan aldrig acceptere, at den slags spionageaktiviteter finder sted i Tyskland, sagde Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz tidligere torsdag. Billedet er fra onsdag.
Kenzo Tribouillard/Ritzau Scanpix To personer er blevet anholdt i Tyskland - mistænkt for at planlægge sabotageangreb. - Vi kan aldrig acceptere, at den slags spionageaktiviteter finder sted i Tyskland, sagde Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz tidligere torsdag. Billedet er fra onsdag.

To tysk-russiske statsborgere er blevet anholdt i Tyskland. De er mistænkt for at planlægge sabotageangreb, herunder på amerikanske militæranlæg.

Det skriver Reuters.

De to mænd er mistænkt for at have arbejdet for en udenlandsk efterretningstjeneste. Deres hjem og arbejdspladser er blevet ransaget.

En af dem har ifølge anklagerne drøftet mulige planer med en person, der har forbindelse til den russiske efterretningstjeneste.

Siden Rusland invaderede Ukraine i februar 2022, er Tyskland blevet en af de største bidragydere, når det gælder militær støtte til Ukraine. Og Tyskland er ifølge myndigheder et stort mål for russiske spionageoperationer.

- Vi kan aldrig acceptere, at den slags spionageaktiviteter finder sted i Tyskland, sagde Tysklands forbundskansler, Olaf Scholz, på et pressemøde efter et EU-topmøde i Bruxelles torsdag.

- Så vi har også vores egne forsvarsmekanismer til at afsløre dem, som vi altid gør, tilføjede han.

Samtidig har udenrigsminister Annalena Baerbock sagt, at mistanken om, at den russiske præsident, Vladimir Putin, "rekrutterede agenter fra os til at udføre angreb på tysk jord, er yderst alvorlig".

Ifølge anklagerne har den ene mand blandt andet været forberedt på at udføre bombeangreb mod militæranlæg, herunder dem der er betjent af amerikanske styrker.

Personen skal derudover have taget fotos og videoer af militær transport og udstyr.

Han har også været i besiddelse af et skydevåben.

Den anden mand begyndte senest i marts at hjælpe ham, lyder det videre.

Tyskland har desuden indkaldte den russiske ambassadør som følge af anholdelserne.

Den russiske ambassade i Tyskland har kaldt hændelsen en "provokation" og sagt, at der ikke er fremlagt beviser for de anholdtes forbindelser til Rusland.

Kilde: /ritzau/Reuters

Andre læser også

Den japanske yen er på laveste niveau i 33 år En svag japansk økonomi betyder, at den japanske yen har mistet en tredjedel af... Læs mere
Nedskrivninger på dansk brevforretning giver minus i PostNord PostNord opnåede et driftsresultat på minus 463 millioner svenske kroner i and... Læs mere
Aktiesparekontoen er mere populær end nogensinde Rekordmange har i år oprettet en aktiesparekonto. Det samlede antal er på vej ... Læs mere
Netflix trækker otte millioner nye kunder ind i butikken Kvartalsregnskab fortæller, at Netflix nu har i alt 277,7 millioner abonnenter.... Læs mere
Rockwool opjusterer forventninger efter godt kvartal Rockwool oplever vækst og godt salg på flere markeder, herunder i Nordamerika ... Læs mere