Nyheder

man, 12 jun 2023

Faglige organisationer til DSB-personale: Stop arbejdsnedlæggelser

DSB forsinkelser (Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix)

Flere faglige organisationer, der har medlemmer blandt DSB’s klargøringspersonale, opfordrer til, at der bliver sat en stopper for de arbejdsnedlæggelser, som skaber forsinkelser.

- Dansk Jernbaneforbund tager skarpt afstand fra overenskomststridige arbejdsnedlæggelser, og vi opfordrer kraftigt alle medlemmer til straks at normalisere arbejdet, siger forbundsformand Preben S. Pedersen i en skriftlig kommentar.

Landet har været ramt af togaflysninger og -forsinkelser mandag, og det vil vare døgnet ud, har DSB tidligere oplyst.

DSB forklarer forsinkelserne med arbejdsnedlæggelserne hos klargøringspersonalet. Det er uvist, hvor længe arbejdsnedlæggelserne varer.

Fællestillidsmand hos DSB Dan Kirchhoff har tidligere ifølge TV2 Øst forklaret, at medarbejderne mener, at der er lagt op til utilstrækkelige lønforhøjelser i lønforhandlinger.

Han afviser til sn.dk at sige noget om, hvor længe arbejdsnedlæggelsen ventes at vare.

– Nej, det kan jeg ikke. De er gale, folkene, de venter på, at der kommer en reaktion fra DSB’s ledelse, siger Dan Kirchhoff til mediet.

Dansk El-Forbund, der i lighed med Dansk Jernbaneforbund har medlemmer blandt klargøringspersonalet, ønsker også, at der bliver sat en stopper for arbejdsnedlæggelsen.

- Det her er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, og de skal genoptage arbejdet. Og så må vi se frem til, at de kommer i gang igen med de lokale forhandlinger, siger kommunikationschef hos Dansk El-Forbund Peter Koch Palshøj.

DSB’s kommunikationschef, Niels-Otto Fisker, siger, at han forventer, at medarbejderne vil vende tilbage til arbejdet.

- Det er jo sådan, at vi tror på den danske model og gennem forhandlinger skal nå løsninger på uenigheder og ikke arbejdsnedlæggelser, siger han.

Der har i Arbejdsretten mandag været et møde mellem parterne.

Dansk Metal har også medlemmer blandt klargøringspersonalet, men ønsker ikke at udtale sig, da det er en verserende sag.

/ritzau/

Andre læser også

Manglende efterspørgsel er den største hæmsko for industrien Erhvervslivet ser fortsat på fremtiden med forsigtig optimisme, selv om humøre... Læs mere
Højere fragtrater sender omsætning i DSV op men overskud falder Uro i Det Røde Hav har sendt fragtrater og DSV's omsætning op. Men indtjening ... Læs mere
Lego-konkurrent øger overskuddet i andet kvartal Mattel landede et overskud på cirka 410 millioner kroner i årets andet kvartal... Læs mere
Politikere får kritik for at bygge smukt i stedet for praktisk Sygehuse bygges med for meget fokus på form og for lidt på funktion, viser eva... Læs mere
Cloudløsning og søgefunktion løfter Alphabets regnskab Googles moderselskab, Alphabet, havde en omsætning på 84,7 milliarder dollar i... Læs mere