Den amerikanske regering har fejlet i sin håndtering af de seneste måneders bankkriser, der har sendt rystelser igennem det nationale og globale finansielle system.
I hvert fald hvis man spørger 92-årige Warren Buffett, en af verdens rigeste mennesker og mest respekterede investorer.
- Det burde bare ikke ske. Udmeldingerne har været meget ringe, sagde han lørdag på et aktionærmøde for sit investeringsselskab, Berkshire Hathaway.
Han henviste til de bekymringer, som forbrugere ifølge ham stadig har over for økonomien.
- Det har været ringe af politikerne, der nogle gange har en interesse i at bevare det ringe. Det har været ringe af myndighederne. Og jeg synes, det har været ringe af pressen, sagde Buffett.
Siden marts har fire regionale amerikanske banker været fanget i en krise, hvoraf tre af dem senere er blevet overtaget af andre finansielle institutioner.
Krisen startede med kollapset af Silicon Valley Bank og senere Signature Bank.
Senere spredte det sig til First Republic Bank, der i sidste uge endte med at blive overtaget af finans- og bankkoncernen JPMorgan Chase.
Ligesom Silicon Valley Bank er First Republic Bank specialiseret inden for særlige lån til især rige amerikanere.
Den amerikanske bankgarantifond, FDIC, estimerer ifølge Reuters, at aftalen vil koste staten i omegnen af 88 milliarder kroner.
Selv er investeringsselskabet Berkshire Hathaway, som Buffett fortsætter med at stå i spidsen for, godt kørende.
Lørdag fortalte selskabet om et overskud på 35,5 milliarder dollar alene i årets første kvartal.
Det svarer til omtrent 240 milliarder kroner.
Warren Buffett har selv transformeret selskabet fra en tekstilvirksomhed, han købte i midten af 1960'erne, til et verdensomspændende konglomerat med en markedsværdi på over 700 milliarder dollar.
/ritzau/AFP